„Artėjame prie papildomos Ministrų Tarybos spalio 18 d., kuomet ministrai oficialiai patvirtins susitarimą, kad galėtume jį pasirašyti su Kanada spalio 27 d.“, – Bratislavoje vykstančių ES prekybos derybų kuluaruose sakė minėtas pareigūnas.

„Ministras pirmininkas Justinas Trudeau neatvyks į Briuselį spalį, kad išvyktų namo tuščiomis“, – pridūrė jis.

Derybos dėl CETA sutarties oficialiai buvo baigtos 2014 metais, tačiau vėliau susidūrė su aršia opozicija dėl jos įgyvendinimo.

Europoje kritikai nerimauja dėl globalizacijos poveikio ir baiminasi, jog tokie prekybos susitarimai per daug galios suteikia stambiajam verslui piliečių sąskaita.

Besipriešinantys CETA sutarčiai taip pat sako, kad ji sukurs pavojingą precedentą ir prives prie dar didesnio masto laisvosios prekybos sutarties su Jungtinėmis Valstijomis.

Pareigūnų teigimu, prieš ministrų susitikimą spalį Europos Komisija parengs „teisiškai įpareigojančią“ deklaraciją, kuria bus siekiama nuraminti kai kurias šalis, įskaitant Vokietiją ir Austriją.

„Komisija pažadėjo išsklaidyti kai kuriuos didelius nuogąstavimus,– po derybų Bratislavoje sakė Vokietijos vicekancleris Sigmaras Gabrielis. – Turėjome labai gerą diskusiją.“

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)