„Įvertinta padėtis nepateisintų sankcijų režimo keitimo nei fizinių, nei juridinių asmenų, kuriems taikomos ribojančios priemonės, sąrašuose“, – nurodoma ES Ministrų Tarybos pranešime.

„Aktyvų įšaldymas ir kelionių suvaržymas 149 fiziniams ir 27 juridiniams asmenims pratęsti iki 2016 metų kovo 15 dienos“, – sakoma pranešime.

Anksčiau šį mėnesį tokį sankcijų pratęsimą patvirtino 28 ES šalių ambasadoriai.

Birželį Europos Sąjunga iki 2016-ųjų sausio pratęsė ir virtinę labai skaudžių ekonominių sankcijų Rusijai, pažymėdama, kad Maskva nesugebėjo laikytis paliaubų, pasirašytų kartu su Kijevu ir separatistais vasarį.

Dar vienas Rusiją baudžiančių sankcijų paketas dėl Krymo aneksijos 2014 metais neseniai buvo pratęstas iki kitų metų birželio.

ES tvirtina, kad negalima atsisakyti spaudimo iki to laiko, kai Maskva laikysis paliaubų įsipareigojimų ir padės rasti politinį konflikto, nusinešusio apie 8 tūkst. gyvybių, sprendimą.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (408)