Antradienį sutartos sankcijų priemonės trečiadienį buvo paskelbtos ES leidinyje „Official Journal“. Nuo šio momento jos įsigaliojo.

Asmenų sąrašas:

Aleksėjus Gromovas
1. Aleksėjus Gromovas - Kremliaus administracijos vadovo pavaduotojas. ES dokumente paaiškinama, kad jis yra atsakingas už žiniasklaidos instruktavimą. Leidžiama suprasti, kad yra atsakingas už propagandos apie įvykius Kryme ir nukreiptus prieš Ukrainą skleidimą. Taip jis prisideda prie situacijos destabilizavimo Rytų Ukrainoje ir Krymo aneksijos.

2. Oksana Čigrina - vadinamosios „Luhansko liaudies respublikos“ atstovė spaudai. Ji kaltinama kenkimu Ukrainos teritoriniam vientisumui ir suverenitetui. Smerkiama už tai, kad skelbė separatistus teisinančias deklaracijas ir po to, kai jie numušė Ukrainos kariuomenės lėktuvą, grobė įkaitus ir atliko kitus neteisėtus veiksmus.

Borisas Litvinovas
3. Borisas Litvinovas - vienas iš „Donecko Liaudies Respublikos“ lyderių. Jis taip pat kaltinamas kenkimu Ukrainos teritoriniam vientisumui ir suverenitetui, ypač organizuojant nelegalų referendumą ir kitas prieš Ukrainos vienybę nukreiptas akcijas.

4. Sergėjus Abisovas - Rusijos prisijungto Krymo vidaus reikalų ministras. Sutikdamas tapti aneksuoto Krymo ministru ir sutikdamas tarnauti Rusijai, jis taip, ES nuomone, pakenkė Ukrainos teritoriniam vientisumui ir suverenitetui.

Arkadijus Rotenbergas
5. Arkadijus Rotenbergas - buvęs V. Putino dziudo treniruočių partneris ir draugas, kurio įtaka ypač sustiprėjo V. Putino prezidentavimo metu. jis būdamas pagrindiniu akcininku įmonėje „Giprotransmost“ sugebėjo gauti didžiulius užsakymus, susijusius su olimpinėmis žaidynėmis Sočyje. Jo įmonė taip pat pelnosi iš Krymo aneksijos, nes gavo užsakymą statyti tiltą iš Rusijos į Krymą.

6. Konstantinas Malofejevas - vadinamasis „stačiatikių milijardieriumi“, kaltinamas neramumų Kryme ir Rytų Ukrainoje finansavimu. Jis yra artimai susijęs su Krymo ir Rytų Ukrainos separatistais.

Jurijus Kovalčiukas
7. Jurijus Kovalčiukas- didžiausias banko „Rossija“ akcininkas. Turėdamas 38 proc. akcijų jis yra neatsiejamas nuo Ukrainą destabilizuojančių banko veiksmų. Turima omenyje tai, kad bankas yra įtrauktas į daug svarbių objektų aneksuotame Kryme. Taip pat jis padeda suktis Rusijos propagandos mašinai, nes yra nacionalinės žiniasklaidos grupės savininkas. 

8. Nikolajus Šamalovas - taip pat stambus banko „Rossija“ akcininkas, valdantis apie 10 proc. akcijų.

Bendrovių sąrašas:

1. Almaz-Atej - Rusijos valstybinė ginklų įmonė, gaminanti priešlėktuvinius ir priešraketinius ginklus. Kaip žinia, Vakarai įsitikinę, kad Rusija tiekia ginkluotę prieš Ukrainos vientisumą kovojantiems separatistams. 

2. Aviakompanija „Dobroliot“. Tai yra valstybinių oro linijų filialas, kuris ir po Vakarų nepripažintos Krymo aneksijos toliau vykdo skrydžius iš Maskvos į Simferopolį.

3. Rusijos nacionalinis komercinis bankas (RNCB). Bankas iš karto perėmė aneksuoto Krymo rinką ir tapo dominuojančiu žaidėju, padeda įgyvendinti Rusijos neteisėtus užmojus užgrobtoje teritorijoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (668)