„Įtraukta 19 fizinių asmenų. Iš jų 14 yra Luhansko ir Donecko separatistų atstovai, pradedant politiniu lygiu ir baigiant tiesiogiai vadovaujančiais mūšiams. Taip pat yra penki Rusijos piliečiai - trys vykdomosios valdžios gynybos srities aukšto lygio atstovai ir du Dūmos atstovai“, - BNS sakė Lietuvos ambasadorius ES Raimundas Karoblis. Konkrečių pavardžių jis sakė negalįs atskleisti.

Šiems asmenims draudžiama atvykti į ES, jų turtas įšaldomas. „Juodąjį sąrašą“ ES sutarė plėsti reaguodama į Rusijos remiamų separatistų puolimą Rytų Ukrainoje. Vakarai teigia, kad separatistus ginkluote ir kariais remia Maskva.

Pasak R.Karoblio, sankcijos taip pat pritaikytos aštuoniems koviniams padaliniams ir vienai „organizacijai, kuri stipriai prisideda prie pagalbos separatistams teikimo“.

Formaliai „juodojo sąrašo“ išplėtimą pirmadienį patvirtins ES užsienio reikalų ministrai, bet dėl jų nebebus diskutuojama.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (120)