Penktadienį po susitikimo su prezidentu Valdu Adamkumi E. Maldeikis žurnalistams teigė, kad nedarbo ir ekonominio augimo problemos glaudžiai susijusios su įmonių bankroto procedūrų netobulumu, todėl, jo nuomone, būtina jas supaprastinti ir pagreitinti.

Pasak E. Maldeikio, daugiau kaip 50 proc. bankrutavusių šalies įmonių bankroto procedūros vyksta jau daugiau kaip dveji ar treji metai, tačiau jas įsigyti norinčios vietos ar užsienio kompanijos negali tiek laukti.

Paklaustas, kaip vertina skubotą "Lisco" pardavimą, E. Maldeikis teigė suprantąs konservatorius dėl tokio skubotumo, kai keičiasi Vyriausybė. "Aš tai suprantu labai paprastai: jums šiandien liepia parduoti butą, bet ne rytoj, paieškojus gero pirkėjo", kalbėjo jis. Tačiau E. Maldeikis pažymėjo, kad čia nereikia įžvelgti privatizavimo stabdymo.

Be to, jis pabrėžė, kad negalima daryti politinių sprendimų dėl pasirašytų dokumentų ir sutarčių jų nemačius ir "gąsdinant visus įvairiausiomis pasekmėmis". "Naujoji Vyriausybė ir asmeniškai aš esame suinteresuoti pamatyti tas sutartis, nes jos lies visą ūkio plėtrą", sakė E. Maldeikis.

Praėjusiais metais E. Maldeikis jau ėjo ūkio ministro pareigas, tačiau dėl nesutarimų parduodant "Mažeikių naftą" JAV bendrovei "Williams International" spalio pabaigoje atsistatydino. E. Maldeikis Ūkio ministerijai vadovavo apie penkis mėnesius.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją