Savaitraštis "Nie" rašo, kad prieš trejus metus Lietuva tiekė pigią elektros energiją Balstogės regionui - jo gyventojai norėtų ir toliau naudoti lietuvišką elektrą, tačiau tai daryti uždraudė Lenkijos ūkio ministras, motyvuodamas, jog tai prieštarauja Lenkijos energetinės politikos interesams.

"Nie" teigimu, atnaujinti lietuviškos elektros tiekimą prašė ir Slovakijos ūkio ministras. Energijos importu iš Lietuvos vertėsi šios šalies bendrovė "Apis".

Savaitraštis pažymi, kad išspręsti šį klausimą siekė Lietuvos ūkio ministras Valentinas Milaknis bei Lietuvos ambasadorius Lenkijoje Antanas Valionis, tačiau visos jų pastangos buvo bergždžios.

"Nie" nuomone, Lenkijos vyriausybės nenoro išgirsti lietuvių prašymą kaltininkė gali būti neseniai įkurta bendrovė "Polenergia", planuojanti tiekti pigią rusišką elektrą į Vakarus.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją