Apie tai praneša LNK informacinė laida „Labas vakaras, Lietuva“.

Vytautas Galvonas
Naujų banderolių idėją remia finansų viceministras „tvarkietis“ Vytautas Galvonas, kuris tikina, kad dabartinis akcizinių prekių žymėjimas yra lengvai padirbamas. Pasak jo, tai galėtų ir jo paauglys sūnus: „Mano 15 m. sūnus su kompiuteriu nuskenavęs banderolę labai greitai atspausdintų.“ Anot viceministro, kinų užvežto holografinio popieriaus, ant kurio alkoholio banderolės yra atspausdintos, visur apstu - bet kuriame turguje į jį net gėles vynioja.

Todėl, pasak V. Galvono, derėtų labiau apsaugoti banderoles, pavyzdžiui užklijuojant ant jos specialią plėvelę.

Finansų ministerijoje jau lankosi verslininkai, kurie su džiaugsmu imtųsi tokių pelningų užsakymų. Tarp jų ir A. Šleževičiaus konsultuojama bendrovė, kuri turi spaustuvę šalia Vilniaus. Kelerių metų senumo informacija rodo, kad stambiausi akcininkai - iš Kipro.

A. Šleževičius LNK telefonu sakė, kad jo klientų siūlomas produktas yra unikalus, turintis patentus, užtikrinantis ypatingą saugumą: „Banderolės lieka kaip tokios, eina kalba apie papildomos informacijos įdėjimą į banderolę, kuri užtikrintų labai lengvą identifikavimą, ar tai padirbtas produktas.“

Alkoholio ir tabako gamintojai bei prekybininkai abejoja, kad tokie ėjimai padėtų sumažinti kontrabandą, tikina, jog nėra informacijos, kad dabartinės banderolės būtų netinkamos, ypatingai padirbinėjamos, taip pat spėjama, kad nauji reikalavimai tik pabrangintų prekes. Taip televizijai sakė Legalaus verslo aljanso vadovas Romas Apulskis.

Viceministras V. Galvonas į tokius priekaištus atšauna, kad dabartinių banderolių kainos yra per didelės, už tą pačia kainą galbūt galima padaryti daug saugesnes.

Su dabartines banderoles spausdinančia bendrove „Garsų pasaulis“ sutartis baigiasi šių metų pabaigoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (169)