Tai labai svarbus kontraktas ne tik "Ekranui", kuris iki šiol naujausios kartos visiškai plokščių kineskopų negamino, bet ir Lietuvos elektronikos pramonei. Japonų apsisprendimas gaminti kineskopus Panevėžyje yra vienas strateginių žingsnių Europoje, iš kurios kineskopai bus tiekiami ne tik šio regiono, bet ir Japonijos bei kitų pasaulio šalių televizorių įmonėms.

Minėta sutartis reikšminga ir "Vilniaus Vingiui", kuris yra pagrindinis "Ekrano" partneris.

"Toshiba" suteikė "Ekranui" licenciją nuo produkto sukūrimo iki paleidimo į gamybą. Visišką pajėgumą jau pradėta diegti nauja technologijos linija pasieks 2003 metais, - Eltai sakė Panevėžio bendrovės investicijų skyriaus vadovė Angelija Zokaitienė. Ji pažymėjo, jog derybos su japonais vyko labai sklandžiai ir trumpiau nei metus. Tai reiškia irgi didelį "Toshiba" pasitikėjimą Lietuvos įmone.

Iš viso naujas projektas kainuos apie 35 mln. JAV dolerių. Tam bus naudojamos nuosavos ir skolintos lėšos iš užsienio bankų, iš jų ir JAV "Sun Trust" banko, su kuriuo visiškai neseniai pasirašyta sutartis dėl 7,5 mln. JAV dolerių (30 mln. litų) paskolos gavimo. Neįtikėtinai sparčiai augantis "Ekranas" per šių metų devynis mėnesius jau uždirbo 45 mln. litų grynojo pelno (pernai - 1,5 mln. litų).

Parduotos produkcijos apimtys šiemet išaugo 72 proc. - iki 328,2 mln. litų, iš jos rugsėjo mėnesio apyvarta sudarė 39,5 mln. litų. Pernai per tris ketvirčius bendrovė pardavė produkcijos už 190 mln. litų.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją