„Kadangi nepakanka atėjusių darbuotojų, kad paminklas būtų saugiomis ir svetingomis sąlygomis atidarytas visuomenei, bokštas bus uždarytas visą dieną“, – paskelbė jį eksploatuojanti SETE.

Darbuotojai streikuoja jau antrą kartą per dvi savaites ir prisidės prie demonstracijos prieš darbo įstatymus, kuriuos prastūmė socialistų prezidento Francois Hollande'o vyriausybė.

Profesinės sąjungos rengė streikus ir demonstracijas prieš minimus įstatymus, kuriais siekiama sumažinti niekaip nemažėjantį Prancūzijos 10 proc. nedarbą sudarant sąlygas lengviau nusamdyti ir atleisti darbuotojus.

Beveik 7 mln. žmonių – maždaug po 20 tūkst. per dieną – 2015 metais nusipirko bilietus į Eiffelio bokštą. 80 proc. jų buvo iš užsienio.

Tai viena populiariausių turistų atrakcijų pasaulyje, Paryžiaus simbolis, smarkiai pranokęs tai, kuo buvo iš pradžių: laikiną statinį, pastatytą 1889 metų pasaulinei parodai.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)