Vokietijos dienraščiui "Die Welt" R. Mundellas teigė, kad "ECB padarė didelę klaidą", nusprendęs laikytis nesikišimo į valiutų rinką politikos, ir pridūrė, kad "centriniai bankai visuomet turi stebėti valiutos keitimo kursą".

Jo teigimu, per mažas ar per didelis euro kursas anksčiau ar vėliau atsilieps ir tarptautinei prekybai, todėl reikėtų nustatyti fiksuotą euro ir JAV dolerio kursą.

"Bent jau kol bus išplatinti euro banknotai ir monetos, fiksuotas 1 dolerio už eurą kursas padėtų naujajai valiutai įveikti pirmąją nesaugumo fazę", sakė R. Mundellas.

Jis dar kartą pakartojo savo mintį, jog euras, JAV doleris ir Japonijos jena galiausiai turėtų būti susieti, o trijų valstybių centriniai bankai - derinti savo politiką tarpusavyje.

Tai, pasak R. Mundello, suteiktų daugiau stabilumo ir užtikrintų didesnį ekonomikos augimą.

Tuo tarpu pirmadienį iki žemiausio lygmens per 25 dienas (0,9296 dolerio už eurą) smukęs euro ir dolerio kursas trečiadienio rytą svyravo ties 0,9465 dolerio už eurą, o 11.40 val. Lietuvos laiku nusileido iki daugmaž 0,9410 dolerio už eurą.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją