Valstybinė kainų ir energetikos kontrolės komisija, pasak jos pirmininko Vidmanto Jankausko, penktadienį tikriausiai sutiks su tarybos nuomone ir atšauks savo sprendimą nuo sausio 1-osios 3 centais padidinti dujų kainą.

Pasak "Lietuvos dujų" tarybos pirmininko ūkio viceministro Gedimino Miškinio, ateityje gali būti priimtas ir kitoks sprendimas - taryba neatsisako dar išsamiau nagrinėti šį klausimą. Apie tai bus kalbama ir Ūkio ministerijos kolegijoje antroje sausio pusėje.

"Mes neatsisakome peržiūrėti tarifą, bet turime gauti atsakymus į įvairius klausimus", BNS sakė G. Miškinis. Pavyzdžiui, anot jo, dar nebaigtos derybos su Rusijos dujų koncernu "Gazprom" dėl dujų pardavimo sąlygų kitais metais, esama neaiškumų dėl kai kurių investicijų projektų. Be to, Vyriausybė turėtų nuspręsti, ką daryti su daugiau nei 50 mln. litų "Kauno energijos" skola "Lietuvos dujoms".

"Lietuvos dujos" norėtų, kad už šią skolą jos pačios įsipareigojimai Finansų ministerijai būtų perduoti "Kauno energijai", tačiau ministerija su tuo nesutinka.

"Mes manome, kad į šią problemą reikia žiūrėti valstybiškai. Reikia ieškoti vidurio tarp valstybės ir įmonės interesų, ir jį surasti labai sunku", kalbėjo "Lietuvos dujų" stebėtojų tarybos pirmininkas.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją