Tačiau dabar jau net ir visus korupcinius skandalus atkakliai neigianti vietos valdžia pripažįsta, jog investuotojai vis dažniau aplenkia Druskininkus. Opozicija dėl to kaltina valdžios polinkį kurti verslus, konkuruojančius su privačiais investuotojais, o valdantieji – „dergiančią savo lizdą“ opoziciją ir žiniasklaidą.

Šą savaitę surengtame Druskininkų savivaldybės tarybos posėdyje patvirtintame 2017–2019 metų strateginiame veiklos plane kaip viena svarbiausių grėsmių įvardijamas užsienio investicijų stygius.

„Įvertinus materialines bei tiesiogines užsienio investicijas pastebima, jog kai kuriuose su Druskininkais konkuruojančiuose Lietuvos kurortuose šių investicijų apimtys, tenkančios vienam gyventojui, yra reikšmingai didesnės nei Druskininkų savivaldybėje“, – rašoma plane.

Opozicija įsitikinusi, kad taip nutiko todėl, kad savivaldybė, užuot vykdžiusi viešojo administravimo funkcijas, pati valdo verslus, kurie konkuruoja su privačiais investuotojais.

„Džiugu, kad net pati savivaldybės administracija, rengdama strateginio veiklos plano projektą, pripažino faktą, kad investuotojai vengia Druskininkų. Savivaldybė tapo didžiausiu kurorto verslininku, teikdama komercines nakvynės ir pramogų paslaugas. Kas norės ateiti į tokį regioną, kur tektų konkuruoti su pačia savivaldybe ir jos įmonėmis?“ – pasisakė Druskininkų savivaldybės tarybos narys Vilius Semeška, vasario 28 d. išrinktas tarybos opozicijos lyderiu.

Plane numatyta skirti 70 tūkst. eurų įvaizdžio gerinimui.

„Kai smarkiai prisidirbi, tai reikia labai įvaizdį gerinti. Tada reikia plauti smegenis per tokius laikraščius kaip „Mano Druskininkai“, – komentavo tarybos narys Juozas Šarkus.

„Gerinti reikia todėl, kad tą įvaizdį kai kas sugadino,“ – replikavo Druskininkų savivaldybės administracijos Investicijų ir turto valdymo skyriaus vedėjas Algirdas Svirskas.

„Tiek kiek jūs apdergėte savivaldybę su keletu savo kompanionų ir draugelių, tai tų lėšų reikėtų dešimt kartų daugiau. Šnekėti tokias pievas – neatsakinga, gėda ir žema,“ – sakė opozicijai meras Ričardas Malinauskas.

„Visada buvo paukščių, kurie dergia savo lizdą“, – papildė jį valdančiosios daugumos atstovas Julius Matulevičius.

Vienas didžiausių investuotojų į Druskininkų infrastruktūrą – SPA „Vilnius“ savininkas Valdas Trinkūnas, pardavęs savo bendrovės „Raminora“ nekilnojamąjį turtą Druskininkuose ir nukreipęs investicijas į Palangą bei Anykščius, įsitikinęs, kad kurorto valdžia turėtų kaltinti tik save.

„Koks sveiko proto verslininkas galėtų investuoti į aplinką, kurioje reikia konkuruoti su valdžia ir jos valdomomis įmonėmis. Aš jau nekalbu apie nesveiką atmosferą, kai visi, drįsę sukritikuoti vietinės valdžios sprendimus, tampa jos priešais su atitinkamomis pasekmėmis“, – sakė V. Trinkūnas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (33)