Net tie, kurie negali įsivaizduoti visaverčių atostogų be jūros platybių, į poilsį Druskininkuose ranka abejingai nenumoja. Tai, kad šis kurortas tampa vis populiaresnis, akivaizdžiai rodo ir gerokai padidėjęs poilsiautojų srautas. Vien per pirmąjį šių metų pusmetį Druskininkuose apsilankė apie 110 tūkst. turistų, 25 proc. daugiau nei pernai per tą patį laikotarpį. Užsienio turistų skaičius išaugo 30 procentų. Lietuviai, poilsiaujantys Druskininkuose, sudaro kiek daugiau nei pusę visų atvykusiųjų.

Brangiausiai pragyvenimas Druskininkuose kainuoja sanatorijose ir viešbučiuose - vidutiniškai apie 1000 litų per savaitę vienam žmogui. "Jeigu nori daugiau pramogų, negu siūloma viešbutyje, reikia pridėti dar maždaug tiek pinigų", - teigė Druskininkų turizmo ir verslo informacijos centro vyriausioji vadybininkė Ana Kociun. Anot jos, brangu atrodo tik iš pirmo žvilgsnio, nes į šią kainą įeina maitinimas 3 kartus per dieną ir 5 procedūros. Todėl nepaisant gana didelių kainų, apie 85 proc. poilsiautojų renkasi gyvenimą be jokių rūpesčių sanatorijose ir viešbučiuose.

Privačiame sektoriuje pragyvenimas gerokai pigesnis - 20-25 litai vienam žmogui už parą. Tik pasirinkusiesiems šį variantą nemokamų procedūrų nebus ir maitinimu teks rūpintis patiems. Šeimos mėgsta apsistoti kempinge 4-6 vietų nameliuose. Trijų asmenų šeimai čia para kainuoja 105 litus. Be to, kempingo gyventojams taikomos nuolaidos vandens ir nuotykių parke, gydyklose.

Bene ilgiausiai Druskininkų sanatorijose apsigyventi ir atgauti sveikatą sau leidžia kaimynės Baltarusijos gyventojai - vidutiniškai po 19 parų. Savaite mažiau procedūromis ir poilsiu mėgaujasi vokiečiai. Skandinavai, lenkai ir lietuviai tenkinasi 5 dienomis. Pastebėta, kad taupiausi lenkai ir žydai. Geriausiais turistais, kaip ir Palangoje, įvardijami rusai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją