Gegužės paskutinį savaitgalį, kartu su vykstančia Druskininkų miesto švente, oficialiai lankytojams atsivers naujai atstatytas Karolio Dineikos sveikatingumo parkas. Jame be lauko treniruoklių, pavėsinių, vaikų žaidimo aikštelės lauks ir unikalūs potyriai: akmenimis grįstas, kojų pėdų taškus aktyvuojantis baseinėlis, atgimusios kaskadinės maudyklės bei jonų terapija.

Druskininkų turizmo ir verslo informacijos centro vadovas Rimantas Palionis džiaugėsi, kad mieste jau trečią kartą atgimsta istorinis sveikatingumo parkas.

Pasak jo, kurorte didelį įspaudą paliko dar praėjusio amžiaus trečiame dešimtmetyje čia gyvenusi ir pagal Linhardto sistemą čia įdiegusi saulės, oro ir mankštos procedūrų parką gydytoja Eugenija Levicka. Propaguodama sveiką gyvenimo būdą moteris parke skleidė įdegio, gimnastikos ir nuogumo idėjas. Parke buvo trys zonos: vyrams, moterims ir vaikams. Sveikuoliai parke galėjo džiaugtis kaskadomis, atviru baseinu, tenisu, vertikaliomis voniomis bei kitomis aktyviomis pramogomis.

Gydomosios kūno kultūros parkas buvo įkurtas 16 ha teritorijoje. Deja, E. Levickai mirus merdėjo ir jos įkurtas parkas. Jis lankytojams atviras buvo mažiau nei 10 metų.

Sveikatingumo parkas pritraukdavo nuo 3 tūkst. lankytojų per dieną ir teikdavęs daugiau nei 400 tūkst. procedūrų per sezoną.

Karolio Dineikos sveikatingumo parkas Druskininkuose
Antrąja galimybe atnaujinti parką pasinaudojo sporto patriarchas Karolis Dineika 1952 m. Pirmojo krepšinio vadovėlio autorius, Lietuvos kūno kultūros sistemos kūrėjas buvo atsiųstas į Druskininkus atgaivinti fizioterapijos parko.

R. Palionis pabrėžė, kad dabar sveikatingumo parkas vartus lankytojams atvers jau trečią kartą. Darbai pradėti prieš porą metų, iš Europos Sąjungos paramos jiems skirta 4 mln. Lt.

Druskininkų turizmo ir verslo informacijos centro vadovo teigimu, parkas lankytojams bus nemokamas, tačiau naktimis jis turėtų būti uždarytas.

Vandens pramogų ir sveikatingumo procedūrų pasiilgę gyventojai galės naudotis atnaujintomis kaskadomis bei įrengtu atskiru pastatu, kuriame bus taikoma jonų terapija – atsipalaidavimas sėdint virš krentančio vandens. Jonų terapiją sustiprins šiaudinė siena, kuria taip pat nuolat tekės vanduo.

R. Palionis teigė, kad gegužės pabaigoje atsidarysiančiame parke ir ateityje bus laukiama darbų. Dabar bus ieškoma investuotojo privatizuoti parke esančio, apgriuvusio pastato. Tikimasi, kad privatus verslas įžvelgs galimybes šiame parke įkurti viešbutį ar svečių namus.

Už Europos Sąjungos pinigus atkurtame parke rekonstruoti pasivaikščiojimo takai, kaskadinės maudyklės, pirtis, jonizacijos pavilijonas, akupresūros baseinas su akmenimis, viešasis tualetas, gėlynai, sutvarkyti Ratnyčios upės vagos krantai ir šlaitai. Tikimasi, kad naujam gyvenimui prikeltame parke per metus apsilankys ne mažiau nei 23 tūkst. lankytojų.

Kiek kainuos apsilankymas kaskadinėse maudyklose ar jonų terapijoje, R. Palionis dar negalėjo pasakyti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (171)