Protestas antradienį turėtų pasibaigti masiniu mitingu Londone, tačiau stebėtojai teigia, jog akcija gali iki to laiko išsikvėpti. Pranešimai iš Tainsaido rodė, jog proteste kol kas dalyvauja 32 automobiliai, o visuomenė į protestą žiūri abejingai.

Iš Birtlio sunkvežimių stoties pajudėjo 14 didelių sunkvežimių ir 18 mažesnių automoblių, kurie penktadienį ketino sustoti Šiaurės Jorkšyre. Ne visi dalyvaujantys automobiliai ketino tęsti protestą iki pat Londono.

Londono policija tuo tarpu pareiškė, jog užblokuos Londono centrą, kad į jį negalėtų patekti sunkvežimių vairuotojai ir užkimšti pagrindinių gatvių, kaip atsitiko rugsėjo pradžioje, kai policija į daug didesnio masto protestus žiūrėjo atlaidžiau.

Policija taip pat baiminasi, kad airių respublikonai, nepritariantys Šiaurės Airijos taikos procesui, gali pasinaudoti proga ir surengti keletą išpuolių.

Protesto dalyviai nori susieti savo akciją su 1936 metų Jerou žygiu, kai bedarbiai, protestuodami prieš skurdą, į Londoną pėsčiomis atėjo iš Anglijos šiaurės rytų.

Penktadienį Didžiosios Britanijos ministras pirmininkas Tonis Bleras (Tony Blair) pareiškė, jog jo vyriausybė padarė ką galėjo, kad sumažintų degalų kainas ir neketina dar labiau mažinti transporto išlaidų socialinių reikalų sąskaita.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją