Be to, "Carlsberg" turės įvykdyti ir kitas sąlygas. "Carlsberg" ir BBH turės parduoti kitiems investuotojams Panevėžio "Kalnapilį", Klaipėdos "Švyturį" arba "Utenos alų", ketvirtadienį spaudos konferencijoje teigė KT pirmininkas Rimantas Stanikūnas.

KT nustatė, jog susijungus šioms trims bendrovėms būtų sukurta dominuojama padėtis šalies alaus rinkoje ir itin apribota konkurencija. Lapkričio 1-ąją trys bendrovės kartu užėmė 70,4 proc. Lietuvos alaus rinkos.

Šių metų gegužės mėnesį Norvegijos bendrovė "Orkla", valdanti 50 proc. BBH akcijų, ir "Carlsberg" paskelbė kuriančios bendrą įmonę, sujungdamos alaus gamybos įmonių veiklą. "Carlsberg" Lietuvoje valdo "Švyturį", BBH - Panevėžio alaus daryklą " Kalnapilis", "Utenos alų", bendroves "Utenos gėrimai" ir "Jungtinis alaus centras".

"Carlsberg" kreipėsi į Lietuvos konkurencijos tarybą, prašydamas leidimo sujungti tris didžiausias šalies alaus daryklas. KT kontroliuos, kad viena iš trijų alaus daryklų būtų kuo greičiau parduota ir atitektų konkurentui, o ne, anot R. Stanikūno, "kokiam nors "Carlsberg" ar BBH filialui". Informacija, per kiek laiko turi būti parduota viena iš trijų alaus daryklų, yra konfidenciali.

"Carlsberg" turės KT nuolat informuoti, kaip vyksta jo reorganizavimo procesas, ar bus išsaugojami prekės ženklai ir kita intelektinė nuosavybė. KT taip pat nusprendė, kad kol nebus parduota viena iš įmonių, "Švyturys" negalės prisijungti prie alaus daryklų produkciją platinančio "Jungtinio alaus centro". "Jei "Švyturys" įsijungtų į šį tinklą, rinkoje būtų keblu konkuruoti ir "Vilniaus Taurui", ir "Ragučiui", ir "Gubernijai", taip pat kitoms mažoms alaus darykloms", teigė R. Stanikūnas.

Be to, anot jo, susidarytų ypač kebli padėtis alaus baruose, restoranuose, mažmeninės prekybos tinkle. "Mes norime, kad išliktų konkurencija, norime pirkti kokybišką alų ir kad alaus kainos nedidėtų", tvirtino R. Stanikūnas.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją