Pasak "Hartwall" informacijos padalinio vadovės Marie-Louise Wiklund (Mari Luiz Viklund), BBH vis dar yra Danijos alaus daryklos "Carlsberg" konkurentas Lietuvoje ir neplanuoja sujungti Lietuvos alaus daryklų.

"Pranešimai apie galimą didžiausių Lietuvos alaus daryklų sujungimą yra tik spėlionės", teigė M.L. Wiklund Suomijos verslo laikraščio "Kauppalehti" interneto svetainėje.

Anot jos, gandus apie Lietuvos alaus bendrovių sujungimą paskatino naujiena apie Norvegijos bendrovės "Orkla", valdančios 50 proc. BBH akcijų, ir "Carlsberg" susijungimą.

BBH Lietuvoje valdo kontrolinius "Utenos alaus" ir "Kalnapilio", o "Carlsberg" - "Švyturio" akcijų paketus. Šios Lietuvos alaus daryklos kontroliuoja beveik 70 proc. šalies alaus rinkos.

Dienraštis "Verslo žinios" antradienį paskelbė, kad alaus daryklų "Švyturys", "Utenos alus" ir "Kalnapilis" savininkai, norėdami gauti Konkurencijos tarybos leidimą susijungti, vienos jų atsisakys.

Pasak dienraščio, sprendimą dėl tokio pasiūlymo BBH ir "Carlsberg" valdybos gali priimti spalio pabaigoje.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją