Kalbėdamas investuotojų konferencijoje Maskvoje Germanas Grefas, valstybinio banko „Sberbank“ generalinis direktorius, visiškai sukritikavo valstybės vadovaujamą ekonomikos plėtros modelį, atkreipdamas dėmesį į konkurencingumo stoką ir prastą valdymą.

Kodėl subyrėjo Sovietų Sąjunga?“, – retoriškai klausė buvęs liberalų ekonomikos ministras G.Grefas, kreipdamasis į užsienio ir Rusijos investuotojus.

„Buvo viena esminė priežastis, kuri lėmė likusias: neįsivaizduojama sovietų vadovybės nekompetencija, – sakė jis kasmetiniame investuotojų forume „Rusija šaukia“. - Jie nesiskaitė su ekonominio vystymosi dėsniais.“

Cituodamas pagrindinio Rusijos rinkos reformų Jegoro Gaidaro knygą „Imperijos žlugimas“, G.Grefas perspėjo, kad Rusija privalo išmokti istorijos pamokas.

„Negalime leisti tokios pačios padėties“, – sakė jis ir pridūrė, kad Sovietų Sąjunga taip pat buvo susidūrusi su didelių naftos kainų ir „milžiniškų struktūrinių problemų“.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (180)