Apie tai paskelbta po to, kai banko vadovai Anshu Jainas ir Juergenas Fitschenas surengė savo pirmąją spaudos konferenciją nuo birželio, kai stojo prie banko vairo.

Jie tikisi sumažinti metines išlaidas 4,5 mlrd. eurų iki 2015 metų, nes bankas ruošiasi taikyti griežtesnius priežiūros standartus, o finansų rinkose prognozuojama dar didesnė sumaištis.

Bankas ketina parduoti apie 40 nekilnojamojo turto objektų.

Vadovai tikisi sutaupyti 1,7 mlrd. eurų - arba beveik 40 proc. - reorganizuodami banko infrastruktūrą, pakeisdami pagrindinius kompiuterius ir centralizuodami banko pirkimų sistemą.

Pagal rengiamą premijų politikos reformą, banko vadovams teks laukti penkerius metus vienkartinės premijos išmokos, tuo tarpu iki šiol premijos buvo dalijamos dalimis už trejų pastarųjų metų darbą.

Banko personalas, kurį sudaro 100 tūkst. žmonių, buvo perspėtas, kad dalis darbo vietų gali būti panaikinta, tačiau išsamesnės informacijos banko vadovai nepateikė. Dėl darbo vietų naikinimo dar vyks derybos su profsąjungų vadovais.

Anot banko vadovų, bankas ketina plėstis Azijos-Ramiojo vandenyno ir Amerikų regione. Kartu jie pabrėžė, kad „Deutsche Bank" ketina sustiprinti savo pozicijas Europos regione, įskaitant ir savo vidaus rinką. Vokietiją, kur įsikūręs jo pagrindinis mažmeninis verslas.

Abu vadovai pabrėžė savo įsipareigojimus mažmeninės bankininkystės sektoriuje - pagrindinėje verslo veikloje, tačiau kartu pripažino sieksiantys, kad bankas iki 2015 metų taptų vienu iš trijų didžiausių pasaulyje investicinių bankų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją