Šiuo metu „Alfa-bank“ jau turi padalinį Baltarusijoje. Banko turtas yra apie 11,4 mlrd. Rusijos rublių (979,7 mln. Lt), o kapitalas – 966 mln. Rusijos rublių (83 mln. Lt). „Belrosbank“ turtas panašaus dydžio – 8,3 mlrd. rublių (713,3 mln. Lt), o kapitalas – 1,3 mlrd. rublių (111,7 mln. Lt). Taigi „Alfa-bank“ beveik dvigubai padidina savo buvimą Baltarusijoje.

„Alfa-bank“ atstovas pranešė, jog įsigijęs „Belrosbank“, „Alfabank“ bus vienas iš 10-ies didžiausių Baltarusijos finansinių institucijų. Sandorio suma neatskleidžiama.

Apie tai, jog „Alfa-bank“ ketina įsigyti Baltarusijos banką „Belrosbank“, vietos žiniasklaida pranešė lapkričio pradžioje. Leidinys „Beloruskoj partizan“ rašė, kad sandorio suma nebus didelė, nes „Rosbank“ kontroliuojanti Prancūzijos grupė „Societe Generale“ turi sunkumų Europoje.

Spalio pabaigoje paaiškėjo, kad didžiausio Rusijos privataus banko „Alfa-bank“ aktyvai yra daugiau, nei trilijonas rublių (85,9 mlrd. Lt). Didžiausią banko portfelio dalį – apie 820,4 mlrd. rublių (70,5 mlrd. Lt) sudaro įmonių paskolos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)