Bendrovės teigimu, Didžiajai Britanijai pasitraukus iš ES, daugiausia naudos šalis turės pasirašiusi prekybos susitarimus su Kinija, JAV, Japonija ir Rusija. Indija nepateko į svarbiausių šalių dešimtuką, o Kanada sąraše užėmė 23-ią vietą ir atsidūrė už tokių šalių kaip Taivanas. Taip pat nurodoma, kad neverta dėti daug pastangų derantis su Persijos įlankos valstybėmis, tokiomis kaip Saudo Arabija.

"Vykdant Didžiosios Britanijos prekybos politiką reikia laikytis griežtų prioritetų",- teigė "Global Counsel" vyriausiasis ekonomistas ir buvęs Didžiosios Britanijos valdžios pareigūnas Gregoras Irvinas (Gregor Irwin).

Sudarant svarbiausių Didžiajai Britanijai šalių sąrašą atsižvelgta į tokius kriterijus kaip ekonomikos pajėgumas, prekybos ribojimų griežtumas, ir tai, ar į jas Didžioji Britanija jau yra nemažai investavusi. Taip pat atsižvelgta į tai, ar jose populiarios britų gaminamos prekės.

Šiuo metu Didžiajai Britanijai svarbiausia įveikti prekybos su Kinija kliūtis. Prekyba su JAV jau pakankamai intensyvi ir verta ją dar labiau išplėsti, teigiama pranešime. Taip pat nurodoma, kad reikia plėsti prekybos ryšius su Japonija, Pietų Korėja ir ES nepriklausančiomis valstybėmis, tokiomis kaip Rusija ir Turkija.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)