Per pirmuosius tris šių metų mėnesius banko grynosios pajamos sudarė 559 mln. eurų, t. y. beveik dvigubai mažiau nei tuo pačiu laikotarpiu praėjusiais metais. Tiesa, iš viso bendrosios pajamos lyginamuoju laikotarpiu padidėjo maždaug ketvirčiu ir pasiekė 10,4 mlrd. eurų.

Bankas oficialiai pranešė turėjęs atsidėti 1,5 mlrd. eurų teisinėms išlaidoms. Finansinė jo ataskaita pateikta praėjus vos kelioms dienoms po žinios apie finansų institucijai skirtą 2,3 mlrd. eurų baudą už manipuliacijas tarpbankinėmis palūkanomis.

Beje, oficialioje ataskaitoje nurodoma, kad dėl "stipraus verslo aktyvumo ir palankaus valiutų kurso poveikio pavyko pasiekti beveik rekordinį" pajamų lygį.

Banko aktyvų valdymo padalinio pajamos lyginamuoju laikotarpiu kilstelėjo 30 proc. ir pasiekė 1,4 mlrd. eurų, o rodiklis verslą aptarnaujančiame padalinyje padidėjo 15 proc., iki 4,7 mlrd. eurų.

Dėl manipuliacijų LIBOR palūkanų normomis JAV ir Didžiosios Britanijos finansų priežiūros institucijoms bankas turės sumokėti rekordinio dydžio baudą - 2,3 mlrd. eurų. Dar kovą finansų institucija "galimoms teisinėms išlaidoms" buvo atsidėjusi 4,8 mlrd. eurų. "Mes labai apgailestaujame dėl šio reikalo, tačiau džiaugiamės, kad dabar jį išsprendėme", - pareiškė abu banko vadovai Juergenas Fitschenas ir Ansju Jainas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją