JAV finansinių paslaugų reguliavimo tarnyba (FINRA) bankui baudą paskyrė todėl, kad banko vidinės komunikacijos garsiakalbiais buvo transliuojama galimai konfidenciali informacija apie prekybą ir tyrimus, nes institucija nesugebėjo užtikrinti tinkamo garso sistemos veikimo.

Naudodamiesi vidiniais garsiakalbiais darbuotojai tarpusavyje dalijasi informacija. Pranešama, kad dėl sistemos trūkumų klientai galėjo girdėti bent vieno banko darbuotojo pokalbius. Konfidencialią informaciją sužinoję klientai galėjo įgauti neleistino pranašumo. Baudą skyrusi tarnyba teigia, kad „Deutsche Bank“ apie sistemos trūkumus buvo ne kartą perspėtas, tačiau nesiimta jokių veiksmų juos pašalinti.

„Tai, kad metų metus „Deutsche Bank“ ignoravo vidinio audito ir rizikos vertinimo procedūrų metu aptiktus bei atitikimo reikalavimams rekomendacijose nurodytus pavojaus signalus, yra itin šiurkštus pažeidimas, kadangi per vidinius garsiakalbius galėjo būti atskleista konfidenciali informacija“, – teigiama FINRA pranešime.

„Deutsche Bank“ nuo komentarų susilaikė.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)