Kauno miesto taryba ketvirtadienį spręs, ar pritarti derybų komisijos siūlymui nutraukti nuomos konkursą. "Prognozuoju, kad bus nubalsuota už konkurso nutraukimą, nes prancūzų nekonkretumas neleidžia toliau tęsti derybų", BNS sakė derybų komisijos vadovas ir miesto tarybos narys Arvydas Garbaravičius.

Pasak jo, "Dalkia" nuo pat pradžių kalbėjo tik abstrakčiai ir vengė aiškiai nurodyti investicijų į "Kauno energiją" apimtis ir struktūrą. Be to, anot jo, prancūzai nepervedė žadėto 200 tūkst. JAV dolerių užstato.

"Dalkia" atstovo Andriaus Janukonio tvirtinimu, pinigai yra paruošti pervesti iš karto, kai bus aišku, "ko nori kauniečiai, ir kai komisija sutiks tęsti derybas".

"Prancūzai nori gauti tik pelno iš šio sandorio. Jie visada tik ir kalbėjo, kas bus daroma, tačiau į prašymus ką nors detalizuoti jie neatsižvelgdavo", teigė A. Garbaravičius.

"Dalkia" vadovų nuomone, derybas dėl šilumos tinklų nuomos žlugdo Kauno miesto vadovų nenoras "kompleksiškai" spręsti "Kauno energijos" problemas.

Liepos pradžioje "Dalkia" derybų grupės vadovas Andreas Greimas su Kauno derybų komisija susitarė, kad, siekdama užtikrinti miesto šildymą šį sezoną ir atsižvelgusi į Kauno įmonės finansinę padėtį, Prancūzijos bendrovė parengs naują nuomos pasiūlymą.

Naujajame pasiūlyme "Dalkia" numatė, kad šilumos kaina iki šių metų pabaigos bus 11,98 cento už kWh, o visą kitą nuomos laikotarpį - 12,84 cento už kWh. Dėl sudėtingos Kauno energetikų finansinės padėties numatytą 15 metų nuomos laikotarpį prancūzai prašė pratęsti dar 10-čiai metų.

Trumpalaikius Kauno energetikų įsipareigojimus "Dalkia" siūlė padengti iš 100 mln. litų jų papildytų trūkstamų apyvartos lėšų, o ilgalaikius - pagal paskolų grąžinimo planą, remiantis nuomos mokesčiu.

Pasak A. Janukonio, šiame kompleksiniame pasiūlyme buvo numatytos sąlygos, kurios būtų padėjusios išspręsti visas "Kauno energijos" problemas. "Tačiau kompleksiškai su mumis niekas kalbėtis nenorėjo", praėjusią savaitę surengtoje spaudos konferencijoje sakė A. Janukonis.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją