Pasak Vilniaus miesto savivaldybės plėtros departamento direktoriaus pavaduotojo Henriko Žukausko, pagal pradinį projektą tunelis turėjo būti uždengtas dar jį statant, tačiau pritrūkus lėšų dalis jo liko neuždengta.

Dabar savivaldybės paruoštame investiciniame projekte, kurį bus siūloma įgyvendinti būsimojo konkurso dalyviams, ketinama ne tik uždengti apie 150 m tunelio, bet ir pastatyti ant jo 5 a. apie 10.000 m2 ploto buities technikos prekybos centrą. Viršutiniame aukšte turėtų būti įrengtos konferencijų salės ir restoranas, o tarp tunelio ir 1 a. – 250 vietų automobilių stovėjimo aikštelė.

Tiek prekybos centras, tiek konferencijų biurai 5 a. bus nuomojami. Kadangi pastatas stovės ne ant žemės, o juo bus uždengtas tunelis, konkurso nugalėtojui nereikės nuomotis žemės ir dalyvauti žemės nuomos konkurse, tikino p. Žukauskas.

Anot jo, jeigu konkursas ir parengiamieji darbai vyks sklandžiai, statybos darbai galėtų prasidėti jau 2001 m. pavasarį.

Kartu su statybos darbais investuotojas bus įpareigotas įrengti vėdinimą gerokai pailgėjusiame tunelyje, kad jame nesikauptų nuodingos išmetamosios dujos. Tunelyje esanti autobusų stotelė bus apgaubta stikliniu gaubtu su oro kondicionavimo sistema.