Į lietuviškus startuolius investuojantis ir jiems JAV rinkoje įsitvirtinti padedantis verslininkas, skaitytojų nuomone, labiausiai nusipelnė perspektyviausio Lietuvos verslininko vardo.

R. Čepas savo karjerą pradėjo dar 2003 metais Lietuvoje sukūręs ir pardavęs „Newsec/Re&Solution“ nekilnojamojo turto konsultacijų bei „Lords LB Asset Management“ investicijų valdymo įmones. Šiuo metu 41 metų amžiaus verslininkas yra įvairių transporto bei gamybos kompanijų, kurių apyvarta siekia daugiau nei 0,5 mlrd. eurų, valdybos narys.

Dar viena verslo niša – aktyvios investicijos į savo verslus JAV aukštųjų technologijų rinkoje pradedančius lietuviškus startuolius. R. Čepo Sietle įkurta įmonė „Labas Ventures LLC“ ne tik aktyviai investuoja į lietuvių idėjas, bet ir padeda jas plėtoti.

„Visuomet liūdna stebėti kaip nuostabios idėjos, kurios turėtų pasisekimą didelėje rinkoje, mažoje tiesiog numiršta, joms pritrūksta erdvės. Būtent todėl nusprendžiau, jog Lietuvos įmones turinčias didelį potencialą, tačiau mažai galimybių išsilaikyti čia, galima perkelti į didesnes rinkas, paliekant žmones dirbti Lietuvoje“, – savo verslo principus aiškina R. Čepas.

Tarp naujausių jo projektų – „PM Screen Corp“ holograminiai sprendimai mažmeninei prekybai. Šio projekto metu lietuvių sukurta įranga jau veikia daugiu nei 500 „Best Buy“ parduotuvių visose JAV. Ten pat diegiamos ir inovatyvios lietuviškos „A.lot parking“ automobilių numerių nuskaitymo technologijos.

Pasaulio lietuvio verslininko apdovanojimą gavęs R. Čepas neslepia, jog kaip ir kiekviename darbe, savo versle jis susiduria su iššūkiais ir sunkumais.

„Kiekvieną dieną kažkas keičiasi, neveikia ar kažko trūksta, todėl reikia turėti ryžto esančias problemas spręsti žingsnis po žingsnio. Ir jei manęs prašo patarimų, tai visuomet atsakau, kad nėra universalių receptų. Svarbiausiai daryti tai, ką jauti, eiti kur širdis veda, žinoma, nepamirštant ir logikos“, – sako laureatas.

Pasak jo labai svarbu, kad atsiranda iniciatyvų telkti po pasaulį išsibarsčiusius lietuvių verslininkus bei kitų sričių ekspertus.

„Malonu, jog yra organizuojamas toks renginys, kaip PLEF. Šis forumas suteikia nuostabią galimybę susitikti įvairiems žmonėms ir dalintis savo idėjomis bei skatinti ne vienašalę diskusiją apie tai kaip tobulinti Lietuvos ateitį“, – sako verslininkas.

Anot R. Čepo, siekiant gerų verslo rezultatų svarbiausia nestatyti nei geografinių sienų, nei sienų savo galvose.

„Mes pernelyg dažnai būname užsidarę, tačiau reikia nebijoti augti ir drąsiai žengti į nepažįstamas bei naujas rinkas, kuriose apsupti naujų žmonių ir iššūkių mes galime sukurti kažką naujo bei vertingo“ – teigia R. Čepas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)