„Finansų ministras paklausė Mokesčių inspekcijos vadovo, dėl kokių priežasčių jis atleido savo pavaduotoją ir finansų ministras, gavęs šitą informaciją, painformuos mane ir aš šiandien ryte taip pat tikiuosi, kad man pavyks pasikalbėti su vienu iš pavaduotojų, jau man informacija tokia nusiųsta. Laukiu jo skambučio ir telefoniniu pokalbiu pateiktų man informaciją, kodėl taip buvo pasielgta. Šiandien dar komentuoti būtų dar per anksti, neturiu pilnos informacijos“, - antradienį interviu LRT radijui sakė A.Butkevičius.

Pasak jo, bus V.Vildžiūnaitė atleista dėl interesų turinčių asmenų veiksmų.

„Aš ponią Vildžiūnaitę pažįstų labai seniai, kaip dirbęs ir Finansų komiteto pirmininko pareigose, ir buvęs finansų ministras, tai ji man kaip darbuotoja pagal kompetenciją palikusi gerą įspūdį, bet šiandien negalėčiau pasakyti, ar tai yra suinteresuotos grupės, ar ne, bet mes elgsimės labai principingai. (...) Išsiaiškinsim ir matysim, jeigu yra kažkieno daryti blogi ketinimai, pažeisti įstatymai, tai bus kreiptasi į teisėsaugos institucijas“, - tikino premjeras.

Primename, kad finansų ministras Rimantas Šadžius pareikalavo, kad Valstybinė mokesčių inspekcija (VMI) pateiktų detalią informaciją, kaip ir kodėl iš pareigų buvo atleista VMI viršininko pavaduotoja V.Vildžiūnaitė.

Kaip rašoma pranešime spaudai, finansų ministrui R. Šadžiui buvo netikėtas ir vieno iš VMI vadovų atleidimas, ir informavimas apie jau įvykusį faktą.

Ministrui nepriimtina, kad pavaduotoją iš pareigų skubotai, paskutinėmis savo darbo dienomis, atleido VMI viršininkas, kuriam nepratęsta kadencija.

„Siekdamas objektyviai įvertinti padėtį ir įsitikinti V. Vildžiūnaitės atleidimo pagrįstumu, pareikalavau pateikti man išsamius duomenis“, - pranešime cituojamas finansų ministras.

„Man reikia objektyvios informacijos, tokie klausimai nebūna paprasti, todėl noriu atsargiai vertinti situaciją“,- BNS sakė finansų ministras.
R.Šadžius BNS teigė kol kas negalintis atskleisti, kas laikinai vadovaus VMI: „Dar įsakymas nepasirašytas, kai tik bus pasirašytas - informuosime. Tai bus vienas iš pavaduotojų“.

DELFI primena, kad V. Vildžiūnaitė buvo atleista dėl esą klaidingos pažymos, jog viena įmonė nėra skolinga valstybei, nor ji esą buvo skolinga. Dėl to strigo milijoninis europinėmis lėšomis finansuojamas konkursas. Atleidžiama pavaduotoja tvirtina, kad minėta įmonė turėjo 78 ct nepriemoką ir 166 Lt kito mokesčio permoką.

Neoficialiai kalbama, kad V. Vildžiūnaitė buvo minima tarp realiausių kandidatų pakeisti M. Kaseliauską.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (153)