Neaišku, iš kokios kilmės žaliavų gaminama produkcija, nes žurnaluose užregistruojami tik sunaudoti kiekiai.

Perpildytose dėžėse laikoma išpjaustyta mėsa liečiasi su žaliava ir prie sienų. Atšildomi mėsos luitai laikomi ant dėžių, nuo kurių tiesiai ant grindų teka skystis.

Gamybos metu susidariusios atraižos užšaldomos, o vėliau atšildomos ir naudojamos gaminant produktus.

Nėra skirta vietos ar patalpos gamybos metu susidariusioms maisto atliekoms ir šalutiniams gyvūniniams produktams (ŠGP) laikyti. Sutarties su ŠGP perdirbimo įmone UAB „Medonos mėsa“ atstovai negalėjo pateikti.

Be to, gaminamos produkcijos laboratoriniai tyrimai paskutinį kartą atlikti tik 2014 m., RVASVT principais pagrįsta savikontrolės sistema nefunkcionuoja, o patalpos – antisanitarinės būklės.

Kazlų Rūdos VMVT viršininko sprendimu „Medonos mėsos“ veikla sustabdyta. Vėl dirbti įmonė galės, kai pašalins visus trūkumus ir VMVT inspektoriai įvertins patalpas, produktų laikymo sąlygas ir kt.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (178)