Anot jų, tinklo darbuotojai sakę, kad tualetai bus mokami visose šio tinklo degalinėse. „Statoil“ atstovai patvirtino tik tai, kad daromas eksperimentas vienoje degalinėje.

DELFI skaitytoja Dalia su kolegomis važiavo į komandiruotę Rygoje. Tradiciškai už Panevėžio stabtelėjo „Statoil“ degalinėje nusipirkti kavos.

Jos dėmesį iš karto atkreipė prie klientų tualetų įrengtas aparatas pinigams rinkti – jo anksčiau čia nebuvę.

„Sprendžiant iš įrengto aparato, įėjimą į tualetą ketinama apmokestinti 50 ct. Čia jis dar neveikė, matyt, arba galutinai neįrengtas, arba sugedęs“, – pasakojo ji.

Pasak pašnekovės, tinklo darbuotojai jai yra pasakoję, kad tualetus žada apmokestinti visose tinklo degalinėse, o esanti prie Panevėžio ir kažkuri kita buvo pasirinktos kaip bandomosios

Pašnekovė neigiamai vertino tokius degalines valdančios bendrovės planus. Esą, apmokestinusi tualetus ji gal ir surinks papildomų pajamų, tačiau praras dalį klientų ir turėtą įvaizdį.

„Manau, kad atėjusi į Lietuvą „Statoil“ pakeitė vartotojų įpročius, įsivaizdavimą, kokia yra ateities degalinė. Tai ne ta vieta, kurioje tualetas smirda, dvokia tepalais. Tai buvo panašu į prekybos centrą kelyje – čia sustojęs, gali susitvarkyti higieną (vaikus, jei esi mama), pavalgyti, galbūt nusipirkti maisto, pasitikrinti padangas. O dabar su šituo žingsniu aš manau, kad jie grąžina mus atgal – su tai „šlagbaumas“ jie netampa atvira, modernia degaline“, – svarstė moteris.

Jos manymu, į didesnes pajamas gaunančius klientus besiorientuojančios bendrovės, taip pat ir degalinių operatoriai, Vakarų Europoje tualetų neapmokestina.

„Statoil“ degalinėse degalai brangesni nei kai kuriose konkurentėse, tačiau turėdami patogias, tvarkingas, švarias parduotuves, jie sugebėjo pritraukti ir mažesnių pajamų klientų. Apmokestinus tualetus „paprasti“ vairuotojai, matyt, dažniau rinksis kitas degalines, o ir turtingesni nesupras tokio žingsnio – gal geriau būtų buvę kiek pabranginti kavą.

„Toks įspūdis, kad jie nepritraukia pajamų už degalus, nes dauguma jų klientų yra verslo įmonės. Taigi tokiu žingsniu bando tarsi prisitraukti pajamas iš oro.

Panašiai kaip bilietų platintojai – gi galėtų „mokestį“ už palto pakabinimą įskaičiuoti į bilieto kainą, tuomet nereikėtų niekam vargintis. O čia ateini į renginį – ir bac! Pridėtų mokestį už paltą prie bilieto kainos ir nesivargintum, negaištum laiko krapštydamas centus“, – kalbėjo pašnekovė.

„Statoil Fuel & Retail Lietuva” Rinkodaros direktorė Renata Timoščik atsiųstame komentare pabrėžė, kad „Statoil“ degalinėse naudojimasis tualetu klientams visada buvo, yra ir bus nemokamas.

„Jūsų minimoje degalinėje šalia Panevėžio ruošiamės vykdyti eksperimentą, kurio metu įvertinsime, ar vis tik būtų tikslinga, kad tam tikrose degalinėse naudojimasis tualetu ne klientams būtų mokamas. Panevėžio degalinė testavimui buvo pasirinkta dėl itin didelio pravažiuojančiųjų srauto, reikalingo tokio galimo sprendimo įvertinimui. Eksperimento priežastis – visuomet siekiame, kad mūsų klientų patirtis apsilankius „Statoil“ degalinėse būtų kuo malonesnė, o tualetai – prižiūrėti ir švarūs“, – komentavo direktorė.

Jos teigimu, degalinėse, kuriose autobusais užsuka daug grupių tik į tualetą, tinkamai priežiūrai reikalingas didesnis dėmesys, o tai reiškia ir papildomas išlaidas.

„Verta paminėti, kad tualetų apmokestinimas ne klientams yra dažna praktika užsienyje, taip pat įvairiuose tarptautiniuose tinkluose. Bet kuriuo atveju, kol kas jokių konkrečių planų įgyvendinti
apmokestinimo likusiame tinkle neturime, tiesiog vykdome eksperimentą vienoje degalinėje“, – parašė ji.

Bendrovė „Statoil Fuel & Retail Lietuva“ praneša mūsų šalyje valdanti 1 „Statoil“ parduotuvę ir 78 degalinių tinklą, iš jų – 65 visapusio aptarnavimo degalines ir 13 automatinių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (178)