Mažmeninės prekybos įmonių vadovų apklausa parodė, kad gruodį, palyginti su lapkričio mėnesiu, verslo tendencijos šiek tiek pablogėjo, teigiama pranešime spaudai.

Tam įtakos turėjo mažiau optimistinė prekybos verslo prognozė artimiausiems mėnesiams: kad ji gerės nurodė 17 proc. vadovų, kad blogės – 16 proc. Prieš mėnesį taip teigė atitinkamai 22 ir 13 proc. apklaustųjų.

Be to, gruodžio mėnesį, palyginti su praėjusiais mėnesiais, gerokai sumažėjo įmonių, kurios planavo įsigyti prekių, skirtų parduoti: kad įsigis daugiau prekių teigė 14 proc. apklaustų įmonių, kad mažiau – 38 proc. Lapkritį taip teigė atitinkamai 20 ir 15 proc. apklaustųjų.

Prekybos verslo padėtis gruodį, palyginti su lapkričiu, mažai keitėsi: kad gerėjo nurodė 18 proc., kad blogėjo – 12 proc. Lapkritį taip teigė atitinkamai 16 ir 11 proc. apklaustųjų.

Darbuotojų skaičiaus dauguma – 63 proc. apklaustų įmonių vadovų keisti neketino, 25 proc. – žadėjo priimti naujų. Parduodamų prekių kainas didinti planavo 5 proc. įmonių vadovų, bet dauguma – 91 proc. – jų keisti neketino.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)