„Mes šiandien daug tarėmės, bet mažai kuo susitarėme, taip pat ir dėl PVM ir dėl biudžeto formavimo principų. Mūsų nuomonė pasilieka ta, kad kitų metų biudžete turėtų atsispindėti ir pridėti MMA kėlimo grafikai, ko šiandien nėra.

Ir mes pasiliekame prie to, kad reikia ieškoti galimybių mažinti PVM maisto prekių blokui iki 5 ar 9 procentų. Deja, kol kas sutarimo nei su finansų ministre, nei su koalicijos partneriais mes nepasiekėme. Kovosime toliau, jeigu nepasieksime to, jeigu biudžetas nesikeis, mums pritarti jam bus sunku“, - antradienį po politinės tarybos posėdžio žurnalistams sakė Darbo partijos pirmininkas Valentinas Mazuronis.

Kiti politinės tarybos nariai susitikimo rezultatų nekomentavo.

Darbo partija siūlo 5 proc. PVM taikyti 12-kai produktų - duonai, makaronams, kruopoms, pienui, kefyrui, sviestui, šviežiai mėsai, šviežiai žuviai, aliejui, miltams, daržovėms ir vaisiams bei cukrui.

Valdantieji socialdemokratai nepritaria darbiečių siūlomai PVM lengvatai maisto produktų krepšeliui. Finansų ministrė Rasa Budbergytė yra sakiusi, kad tai nesumažintų socialinės atskirties, nes reaguodami į lengvatą gamintojai arba prekybininkai gali tiesiog pakelti produktų kainas.

Premjeras Algirdas Butkevičius anksčiau siūlė įvesti PVM lengvatą tik šviežiai ir atšaldytai mėsai. Kai kurie socialdemokratai 5 proc. PVM siūlo taikyti ne tik šviežiai mėsai ir žuviai, bet ir atšaldytai mėsai ir paukštienai, karvių pienui ir jo produktams, išskyrus fermentinius sūrius ir jogurtus.

„Tvarkiečiai“ mano, jog PVM reikia mažinti būtiniausiems maisto produktams, ir siūlo mažinti bendrą PVM tarifą - nuo 21 iki 18 procentų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)