LVDK kongrese apdovanoti “Geriausių verslo bičių 2012” nugalėtojai buvo renkami iš maždaug šimto dalyvių. Apdovanojimus pelnė komisijos nuomone keturiose kategorijose labiausiai nusipelniusios įmonės – „Vilniaus paukštynas“ (už lyderiavimą eksporte), “Polivektris” (už inovacijas), „Capital City group“ (už darbo vietų kūrimą) ir „Savita“ (už sėkmingą jauną verslą).

Į kongresą pasveikinti darbdavių atvykę buvusios bei būsimos Vyriausybių atstovai pabrėžė politikų ir darbdavių bendradarbiavimo svarbą bei džiaugėsi kartu sėkmingai išgyventu sunkmečiu. „Tie metai nebuvo labai paprasti, buvo didžiulių iššūkių, krizės – pasaulio, Europos, ir mes galima išties su pasididžiavimu pasakyti, kad jūs ir mes, visi kartu tai atlaikėme. Visų pirma, radome sutarimą, kada jis buvo labiausiai reikalingas, kai jis įnešdavo daug aiškumo, kaip turime tvarkytis, spręsti problemas, išsaugoti visuomenės supratimą ir stabilumą ir tam tikrą harmoniją“, - sakė jis. A. Kubilius palinkėjo verslininkams sutarimo su naująja valdžia, kurio, jo teigimu, niekad nebūna per daug.

Apie verslininkų bendradarbiavimą su būsima Vyriausybe renginio pradžioje kalbėjo ir LVDK direktorius Danas Arlauskas. „Kaip ir metų laikai, taip ir valdžia neišvengiamai keičiasi. Kaip ir verslo bendruomenė, turime galvoti, kalbėti mąstyti ir veikti taip, kad galėtume susišnekėti su valdžia. Iš principo nėra gerų ar blogų valdžių“, - sakė jis.

LVDK kongreso metu taip pat apdovanojo keletą konfederacijos narių bei politikų – premjerą A. Kubilių, ministrą G. Steponavičių, viceministrus R. Vaštaką ir R. Jablonskį. Pasak LVDK, „Geriausių verslo bičių 2012” konkursu siekiama įvertinti geriausius šalies verslo atstovus, kurie diegia pažangias technologijas ir inovacijas, didina eksportą, kuria naujas darbo vietas, yra atsakingi darbdaviai, tausojantys aplinką, taupiai naudojant žaliavas ir saugant gamtą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (39)