Anot vienos uosto kompanijos vadovo Tomo Jakučio, transporto paslaugų pardavimo vadybininko ieško jau nuo vasario pabaigos, tačiau rasti tinkamo dar nepavyko. Jis pabrėžė, jog potencialiam darbuotojui itin dideli reikalavimai nekeliami, tačiau norima, kad jis mokėtų bent vieną užsienio kalbą, turėtų aukštąjį išsilavinimą ir būtų komunikabilus.

Kone didžiausios uostamiestyje specialistų atrankas atliekančios bendrovės „Manager LT" vadovas Aras Mileška patvirtino, jog tai, kad dabar sunku rasti gerą specialistą, iš verslininkų išgirsta vis dažniau.

Be to, pastaruoju metu darbo rinkoje jaučiamas pagyvėjimas – verslo bendrovės vis aktyviau ieško naujų darbuotojų. Tačiau nepaisant to, jog be darbo yra nemažai žmonių, šiuo metu rasti tinkamą darbuotoją yra dar sudėtingiau.

A.Mileška patikino, jog darbdaviai dažnai neranda darbuotojų ir dėl to, jog patys yra nelankstūs. Pasak jo, dažnai jie ieškomiems darbuotojams kelia per didelius reikalavimus. Pavyzdžiui, darbdavys kreipia daug didesnį dėmesį į žmogaus išsilavinimą, o ne į jo asmenines savybes, kurios yra kur kas svarbesnės.

Visoje šalyje darbo neturi per 325 tūkst. žmonių, o nedarbo lygis siekia 15,1 proc.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją