Tarp naujų bendrovių, pasirašiusių teisinį dokumentą, minimos „Tesla“, „Adobe“, HP ir „Evernote“. Šios bendrovės prisijungė prie dar 97 kitų bendrovių, pateikusių federaliniam apeliaciniam teismui bendrą dokumentą, kuriame tvirtinama, kad toks draudimas „daro didelės žalos“ jų verslovėms ir yra nekonstitucinis.

Toks teisinis dokumentas buvo pateiktas sekmadienį, jį pasirašė tokios bendrovės, kaip „Apple“, „Facebook“ ir „Microsoft “. Apie tai informuoja naujienų tarnyba BBC.

Sausio 27 d. D. Trumpas pasirašė įsaką, pagal kurį 120 dienų pristabdoma pabėgėlių perkėlimo į Jungtines Valstijas programa, jis taip pat 90-čiai dienų apribojo Sirijos, Irako, Irano, Somalio, Sudano, Libijos ir Jemeno piliečių įvažiavimą į JAV, o pabėgėliams iš Sirijos draudžiama patekti į JAV neribotą laiką.

Kol galiojo D. Trumpo potvarkis, į JAV nebuvo įleista apie 60 000 užsieniečių iš Irako, Sirijos, Jemeno, Libijos, Sudano ir Somalio.

Praėjusį penktadienį federalinis teisėjas Sietle nusprendė, kad JAV prezidento D. Trumpo pasirašyto įsako dėl imigracijos apribojimo vykdymas turi būti sustabdytas. D. Trumpas teigė negalįs patikėti, kad vienas teisėjas galėjo pastatyti šalį į tokį pavojų. Jei kas nors nutiks, atsakomybė esą teks jam ir teisėsaugos sistemai.

Naktį į sekmadienį Apeliacinis teismas San Franciske skubos tvarka atmetė vyriausybės skundą dėl Sietlo teisėjo sprendimo.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)