Už šį sprendimą balsavo 31 tarybos narys, du nariai buvo prieš. Kol kas nenuspręsta, ar bus skelbiamas naujas "Kauno energijos" nuomos konkursas.

"Nepulsime ant kelių ir nebučiuosime kojų", sakė tarybos narys Kęstutis Mikėnas. Pasak jo, "Dalkia", akcentuodama blogą "Kauno energijos" padėtį, nesistengia ieškoti kompromisų ir diktuoja savo sąlygas.

Kauno tarybos narys bei derybų su "Dalkia" komisijos primininkas Arvydas Garbaravičius taip pat tvirtino, kad "Dalkia" stengiasi diktuoti savo sąlygas, tačiau jos pasiūlymuose trūksta konkretumo. A. Garbaravičius teigė tikįs, jog bus sulaukta patrauklesnių pasiūlymų.

Kauno tarybos nuomone, susitikimų ir susirašinėjimų metu "Dalkia" keletą kartų keitė savo poziciją dėl šilumos tarifų (nuo 10,44 iki 13,00 centų už kilovatvalandę), nuostatą dėl nuomos termino (nuo 15 iki 25 metų). "Dalkia" taip pat keitė savo pozicijas dėl investicijų plano pakeitimo terminų ir teigė, jog derybų užstatas yra nereikalingas.

"Kauno energijos" generalinis direktorius Rimantas Juozaitis tarybos susirinkime tvirtino, jog "Kauno energija" šiuo metu yra pasirengusi šildymo sezonui ir galėtų pati šildyti miestą.

"Įmonėje dabar vyksta reorganizacija ir jos skolos ne didėja, o tirpsta", sakė T. Juozaitis. Anot jo, jau dabar iš darbo atleista 200 žmonių, dar 100-ui yra įteikti atleidimo lapeliai, bendrovė atsisakė Šakių ir Jurbarko šildymo.

"Dalkia" atstovas Lietuvoje Andrius Janukonis sakė, jog jį nustebino tarybos sprendimo formuluotė nepradėti derybų, nors dar birželio 4 dieną "Dalkia" gavo Kauno mero Vytauto Šustausko laišką, kviečiantį pradėti derybas.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją