Dabar, panašu, jis socialiniame tinkle „Twitter“ nusitaikė į kitą oro erdvės gynybos gigantą – jis pareiškė, kad „Lockheed Martin“ bendrovės gaminamų F-35 naikintuvų programos kaina „tapo nekontroliuojama“, skelbia „The Independent“.

Po tokio prezidentu išrinkto verslininko pareiškimo minėtosios bendrovės akcijos smuko 2 proc. – laimei, netrukus, kiek atsigavo.

Remiantis ekspertų skaičiavimais, ši D. Trumpo žinutė socialiniame tinkle „Twitter“ nuo „Lockheed Martin“ akcijų rinkos vertės akimirksniu nubraukė daugiau nei 2 mlrd. dolerių (1,89 mlrd. Eur).
Prieš savaitę D. Trumpas panašiai užsipuolė „Boeing“ – dėl to, kiek kainuoja „Air Force One“ pakeitimo programa. „Boeing“ akcijos po tokio pareiškimo trumpam smuko 1,5 proc., tačiau, baigiantis dienai, praktiškai grįžo į senąsias vėžes.

Nors „Lockheed Martin“ nuosmukis ir buvo laikinas, tai puikus priminimas, kaip skubiai reaguoja investuotojai į bet kokius būsimojo prezidento žodžius, skirtus konkrečiai bendrovei. Be to, anot ekspertų, tokia tendencija kelia nerimą, kad 2017 metai gynybos išlaidoms nebus jau tokie sėkmingi, kaip tikėtasi anksčiau.

Pirmadienį smuko ir „Boeing“ ir „General Dynamics“ akcijų vertė.

D. Trumpas sukritikavo, kiek kainuoja minėtosios bendrovės vykdoma naujos kartos F-35 naikintuvų vystymo programa.

„Tiek F-35 programa, tiek jai skiriamos išlaidos tapo nekontroliuojamos. Po sausio 20 dienos kariniams pirkiniams tikrai galima sutaupyti milijardus dolerių ir tai bus padaryta“, – sakė D. Trumpas.

Savaitę prieš D. Trumpui laimint JAV prezidento rinkimus, JAV gynybos departamentas ir „Lockheed Martin“ užbaigė derybas dėl jau devintosios F-35 naikintuvų sutarties. Derybos dėl 6,1 mlrd. dolerių (5,78 mlrd. Eur) susitarimo, anot Pentagono, vyko net 14 mėnesių.

„F-35 Lighining II“ – vadinamasis penktosios kartos slaptus naikintuvas, turintis tapti pagrindiniu moderniausiu karinių JAV oro pajėgų, laivyno ir beveik 10 JAV sąjungininkų, įskaitant Didžiąją Britaniją, Nyderlandus ir Australiją, ginklu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (89)