"Nepriklausomai nuo sankcijų, mes išlaikysime tokią plėtros kryptį, plėtodami bendradarbiavimą su visomis valstybėmis, norinčiomis kartu dirbti ir draugauti su mūsų šalimi, ir artimiausiais mūsų sąjungininkais", - pareiškė Rusijos vyriausybės vadovas Pasauliniame rusiškos žiniasklaidos kongrese.

Jis nurodė, kad jokia valstybė negali orientuotis tik į vieną šalį bendradarbiavimo srityje, "o tuo labiau, kai kalbama apie Rusijos Federaciją. Mes visada privalome žvelgti visomis kryptimis", - pabrėžė D. Medvedevas.

Pareigūnas teigia, kad Rusijai dėl istorinių aplinkybių būdingas Europos identitetas. "Tai visiškai normalu, iš esmės esame Europos dalis. Tačiau taip pat esame ir Azijos dalis", - sakė Rusijos vyriausybės vadovas.

"Iš ekonominės pusės, žinoma, įvairios prieš mus taikomos sankcijos mus skatino aktyviau bendradarbiauti su Azijos šalimis, - teigė jis. - Ką gi, ačiū visoms toms valstybėms, kurios tokias sankcijas priėmė".

Anot D. Medvedevo, sankcijų daromas spaudimas privertė Maskvą aktyviau plėsti ekonominį bendradarbiavimą su Azija, todėl buvo pasirašytas susitarimas dėl laisvosios prekybos su Vietnamu, dar 40 valstybių vykdo derybas dėl analogiškų susitarimų pasirašymo.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (128)