„Esu tikras, jog galėsime minimizuoti jų pasekmes“, - sakė D.Medvedevas, antradienį Valstybės Dūmoje pristatydamas vyriausybės ataskaitą.

„Vyriausybė pasirengusi veikti esant sąlygoms, kai pagrindiniu mūsų darbo prioritetu tampa ekonomikos ir piliečių apsauga nuo tokių nedraugiškų veiksmų, kurie galimi aštrėjant užsienio politikos situacijai“, - sakė premjeras.

Tuo pačiu jis išreiškė viltį, kad rusai netaps Vakarų valstybių politinių žaidimų ir sankcijų aukomis.

“Ar nenukentės mūsų piliečiai dėl tų plačiai nuskambėjusių sankcijų? Mes neleisime, kad mūsų piliečiai taptų politinių žaidimų įkaitais“, - sakė D.Medvedevas.

Pasak vyriausybės vadovo, pasaulis nuėjo ilgą kelią, kad taptų globalus, kad išmoktų susitarti pačiais įvairiausiais tarptautiniais klausimais ir parengti bendras žaidimo taisykles.

„O šiandien imama abejoti kai kuriomis pamatinėmis globalaus pasaulio vertybėmis, tokiomis kaip, pavyzdžiui, judėjimo laisvė“, - sakė jis.

Kalba apie aklavietę

Rusijos premjeras D. Medvedevas antradienį pareiškė, kad tolesnės Vakarų šalių sankcijos Maskvai dėl Krymo aneksijos ir atsakomieji Rusijos veiksmai vestų į visišką aklavietę.

„Žinoma, galime toliau keisti „juodaisiais sąrašais“, tačiau netgi nemanau, jog reikia įrodinėti, kad tai absoliuti aklavietė“, – D.Medvedevas sakė parlamentui.

Jis priminė, kad Rusijos piliečiai patiria suvaržymų ne vien norėdami gauti Vakarų šalių vizas: tarptautiniai partneriai nutraukė kai kurių Rusijos bankų ryšius su tarptautinėmis mokėjimų sistemomis.

„Mums tai papildoma paskata sukurti nacionalinę mokėjimų sistemų, kuri mažai priklausytų nuo tarptautinės aplinkos ir netrikdomai veiktų visos šalies mastu“, – sakė D.Medvedevas.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (335)