Bendrovė „Verzasca Group“, kurios vadovu ir vienu iš įkūrėjų yra D. Kasparaitis, jau artimiausiu metu turėtų pradėti dviejų gyvenamųjų namų statybas Floridos valstijoje šalia Atlanto vandenyno.

Pirmasis 15 butų pastatas iškils Bay Harbor priemiestyje. Antrasis jau 30 butų pastatas – mieste pavadinimu Sunny Isles Beach.

Apie planuojamą D. Kasparačio verslo plėtrą pirmą kartą informacija pasklido dar šių metų pradžioje.

„Norėjosi, kad viskas vyktų greičiau, bet ne tik Lietuvoje yra biurokratija, JAV ji irgi labai didelė. Reikia gauti visokius leidimus, pereiti inspekcijas ir tai užima labai daug laiko“, – DELFI pasakojo JAV pilietybę turintis lietuvis.

Neilgai trukus D. Kasparaitis tikisi pradėti ir trečio projekto įgyvendinimą. 67 butų pastatas taip pat turėtų iškilti Sunny Isles Beach. „Visi projektai yra prie pat jūros“, – pastebėjo pašnekovas.

Pusė jau parduota

D. Kasparaitis paaiškino, kad pagal Floridoje galiojančias taisykles, prieš pradedant NT projekto statybą, 50 proc. jo ploto jau turi turėti pirkėjus.

„Visų pirma perki žemę. Šiuo atveju už porą milijonų dolerių. Tada padarai projektą ir bandai jį pardavinėti, kad užsipildytų iki pusės ir tik tada statai“, – pasakojo verslininkas.

Jis teigė, kad šiuo metu 50 proc. pirkėjų pirmiesiems apartamentams jau turi – jie jau įdėję depozitus. „Kada pradedi statyti jie padeda 20 proc., o paskui dar 20 proc. Tuos pinigus gali naudoti statyboms“, – paaiškino D. Kasparaitis.

Buvęs ledo ritulininkas sakė, kad investuoja kartu su partneriais ir turi gerą komandą, su kuria dirba, todėl tiki, kad verslas pasiseks.

Pastatyti pirmuosius du D. Kasparaičio prižiūrimus pastatus kainuos po maždaug 8–9 mln. dolerių.

„Su žeme, su viskuo, – pridūrė jis. – Pradėjome statyti nuo mažų pastatų, kad užtvirtintume savo vardą, o paskui eisime didesnių link. Kuo didesnis pastatas, tuo daugiau pinigų uždirbi.“

Minėtų pastatų Bay Harbor ir Sunny Isles Beach statybas ketinama užbaigti per 1,5–2 metus.

Pirkėjai iš Lotynų Amerikos

D. Kasparaitis DELFI sakė, kad savo pastatuose stengiasi palaikyti mažesnes kainas nei siūlo konkurentai.

„Manau, kad kainos dabar yra labai pakilusios. Bandome pritraukti žmones, kurie ieško patogesnių ir tokios pačios kokybės butų, bet už mažesnes kainas“, – sakė jis.

Šiuo metu „Verzasca Group“ Floridoje daugiausiai pirkėjų turi iš Lotynų Amerikos – Brazilijos ir Kolumbijos.

D. Kasparaitis pasakojo, kad prieš kelis metus labai daug butų kurortine laikomoje JAV valstijoje pirkdavo rusai. Tačiau greičiausiai dėl Rusijai pritaikytų sankcijų ir bendrai nestabilios padėties Europoje šiandien jų labai sumažėję.

Pats D. Kasparaitis kartu su žmona ir 5 vaikais jau kurį laiką gyvena Majamyje. Jis teigė, kad pradėjęs daugiau laiko skirti verslui neberanda tiek daug laiko ledo ritulio treniruotiems su vaikais.

„Kartais aišku pačiuožiu, bet ne tiek, kiek anksčiau“, – sakė jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (77)