„Tai vertinu pozityviai, nes manau, kad prieinamumą turime mažinti. Šios priemonės yra standartinės, jos numatytos daugelyje valstybių, kai šie klausimai yra sprendžiami ir rekomenduojamos tarptautinių organizacijų. Taigi, šios priemonės tikrai vertos palaikymo“, - žurnalistams Maišiagaloje trečiadienį sakė D.Grybauskaitė.

Vyriausybė posėdyje trečiadienį diskutuoja dėl Seime svarstomų pataisų, kurios labiau ribotų galimybes įsigyti alkoholį ir jį reklamuoti. Išvadą Seime svarstomiems įstatymų projektams teikianti Sveikatos apsaugos ministerija siūlo, kad alkoholį būtų galima pirkti tik sulaukus 20 metų, o ne 18 metų, kaip yra šiuo metu. Taip pat siūloma, jog alkoholiu nuo pirmadienio iki šeštadienio būtų leidžiama prekiauti nuo 10 iki 20 valandos, o sekmadieniais – iki 15 valandos (dabar parduotuvėse alkoholio galima įsigyti nuo 8 iki 22 valandos visą savaitę). Vyriausybė šiems siūlymams preliminariai pritarė praėjusią savaitę.

Be kita ko, Vyriausybė prieš savaitę preliminariai pritarė ir visiškam alkoholio reklamos draudimui.

Vyriausybė siūlo Seimui kol kas nenustatyti specialių reikalavimų alkoholio parduotuvėms, nes dar planuojama įvertinti specializuotų parduotuvių galimybę. Parengtame dokumente taip pat sakoma, kad šiuo metu Seimas neturėtų keisti akcizų alkoholiui.

Šiuo metu Seimui yra pateikti du įstatymų paketai – jie numato steigti specializuotas alkoholio prekybos parduotuves, vėlinti amžių, nuo kurio galima pradėti vartoti svaigalus, ir ankstinti laiką, kada draudžiama parduoti alkoholį. Savivaldybių taryboms būtų suteikta teisė nustatyti vietas ar teritorijas, kur būtų draudžiama prekiauti alkoholiu. Projektuose numatytas ir alkoholio reklamos draudimas.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)