Prezidentė D. Grybauskaitė komentuodama viešojoje erdvėje pasirodžiusią informaciją apie tai, kad "VP grupė" slėpė mokesčius teigė, jog bendrovės akcininkai ir buvę kolegos tokiu būdu aiškinasi santykius.

"Bet mums tas aiškinimasis, ko gero, suteikia tam tikrų žinių ir manau, kad, būtent, Valstybinė mokesčių inspekcija turi atkreipti papildomą dėmesį į tai, kas yra šiuo metu viešojoje erdvėje, o, būtent, į mokesčių vengimo schemas, apie kurias kalba vienas iš vadovų", - interviu LRT radijui sakė šalies vadovė. 

D. Grybauskaitė kalbėjo, kad ši įmonių grupė nuo pat įsikūrimo buvo apgobta įtarimų šešėliu dėl įvairių mokesčių vengimo modelių taikymo. D. Grybauskaitė prisipažino su tuo asmeniškai susidūrusi, kai buvo finansų ministre.

"Taigi dabar mastai šių mechanizmų, rodos, dar yra labiau ištobulinti ir dar labiau naudojami. Ir tai, be jokios abejonės, nesąžiningo ir negarbingo verslo pavyzdžiai ir, manau, kad, deja, ta reputacija, kurią turėjo nuo pat savo iškilimo ir savo įsikūrimo pradžios "VP Market" grupė išliko negraži. Ir dabar mes matome dar daugiau šešėlių, kurie iškilo virš šios grupės", - teigė šalies vadovė.

Pasak prezidentės, tai iššūkis Vyriausybei, Finansų ministerijai ir VMI. 

"Turime parodyti gebėjimą ir kovoti su tokiu nesąžiningu verslu ir realiai tai yra ir valstybės apiplėšimas, ir mūsų žmonių apiplėšimas, nes mokesčių vengimas padaro didžiulę žalą valstybei ir jos gyventojams, ir to tikrai toleruoti negalima", - sakė prezidentė.

Mindaugas Marcinkevičius, vienas iš grupės akcininkų, viešai apkaltino grupę kuriant mokesčių slėpimo schemas. Esą dėl to kreiptąsi į VMI. Mokesčių inspekcija atliko akcininkų mokestinę patikrą ir priskaičiavo 2 mln. Lt mokesčių nepriemokos. Atliekamas ir įmonių mokestinis patikrinimas.