„Niekada negalima diskutuoti, ypač mokestinių dalykų, išėmus vieną mokestį iš bendro konteksto. Visi mokesčiai – tiek vartojimo, tiek tiesioginiai, tiek netiesioginiai – turi būti sprendžiami kartu, žiūrint kokį tikslą mėginame pasiekti. Jeigu tikslas yra tik sumažinti mokestinę naštą, tada galimi įvairūs kiti variantai. Jeigu mes kalbame, kad norime padaryti didelę didelę skylę valstybės biudžete, tai labai tinkamas pasiūlymas. Nes vienas PVM kažkur apie 500 mln. litų", - spaudos konferencijoje sakė šalies vadovė.

„Galima įsivaizduoti, koks tai būtų smūgis ir ką tai reikštų mūsų užduotims, kai mes galvojame apie, pavyzdžiui, pensijų pakėlimą, apie mažiausių išmokų padidinimą, ypač mažiausių atlyginimų padidinimą, todėl kartoju: atskirai tokiais šūviais diskutuoti tokių mokesčių tikrai nereikėtų. Reikia galvoti apie visą sistemą“, - pridūrė D. Grybauskaitė.

Vienu iš pagrindinių šios kadencijos darbų prezidentė įvardija socialinės atskirties mažinimą.

O toks sprendimas, anot jos, labai padidintų biudžeto skylę ir būtų naudingiausia turtingiesiems.

„PVM yra vartojimo mokestis, taigi tas, kas turtingesnis ir gaus didesnį palaikymą. Kalbėkime apie skurdą ir socialinę atskirtį, šiai gyventojų daliai ne PVM padėtų“, - sakė ji.

DELFI primena, kad PVM nuo 18 proc. iki 21 proc. buvo padidintas 2009 m., kai Lietuvą krėtė didžiulė ekonominė krizė, o BVP tais metais smuko daugiau nei 15 proc.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (180)