Šis sukčiavimo būdas JK žinomas kaip „pavedimas“ (angl. mandate) arba „apgaulingas čekis“ (angl. invoice fraud) – nuo praėjusių metų tokio sukčiavimo atvejų padaugėjo 71 procentu, o sukčių padaryta finansinė žala siekė 126 milijonus svarų.

Vien 2015 m. buvo užfiksuota 5 480 tokio sukčiavimo atvejų. Palyginimui, 2014 m. šių sukčiavimo atvejų buvo kur kas mažiau – 3 206.

JK policija įspėja šalies gyventojus būti ypač atsargiems ir įtariai vertinti bet kokį elektroninio pašto laišką, kuriame nurodyta kita banko sąskaita nei turi būti.

JK bankų teigimu, prarasti pinigai dažnai būna kompensuojami, tačiau ne visada, todėl mokėjimo pavedimus darantys žmonės turėtų labai kruopščiai patikrinti mokėjimo detales ir kilus neaiškumams tiesiogiai kreiptis į prekių ir paslaugų pardavėją.

Finansinis sukčiavimas elektroniniu paštu yra įmanomas tada, kai sukčiams kompiuterinio viruso pagalba pavyksta įsilaužti į potencialios aukos elektroninį paštą arba perimti susirašinėjimą tarp pirkėjo ir pardavėjo.

Taip pat nusikaltėliams kartais perima pavyksta perimti kompanijų duomenų bazes, kuriose nurodyti klientų kontaktiniai duomenys.