Sekmadienį Jungtinės Karalystės ministrė pirmininkė Theresa May pareiškė, kad jos šalis ketina aktyvuoti 50-ąjį Lisabonos sutarties straipsnį iki 2017 metų kovo pabaigos. Per 2016 m. birželį vykusį referendumą apie 52 proc. JK piliečių balsavo už pasitraukimą iš ES.

Pasak J. Bardricko, Londono, kaip Europos finansų centro, ateitis taps pagrindiniu momentu derybose dėl „Brexit“ mechanizmo, kaip ir klausimas dėl to, kaip bankams išsaugoti teises, leidžiančias jiems pardavinėti finansines paslaugas visose ES šalyse iš Londono. Tačiau neatsižvelgiant į derybų baigtį, bankams greičiausiai teks iš naujo įvertinti savo operacijas Londone, teigia J. Bardrickas.

„Mažai tikėtina, kad kai Jungtinė Karalystė nebebus šio ekonominio regiono dalimi, šalyje bus tokia didelė [bankų veiklos] koncentracija, kad jos pakaktų visam regionui aptarnauti, – pažymėjo J. Bardrickas. – Jeigu neturėsite visos prieigos prie bendros rinkos, atsiras dalykų, kurių jūs tiesiog negalėsite įgyvendinti iš Londono pagal ES taisykles, tebegaliojančias likusiose 27 ES šalyse“.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)