„Ripplewood“: pasiūlymas dėl „Citadele“ pirkimo tebegalioja

Potencialus banko „Citadele“ pirkėjas, investicinis fondas „Ripplewood Advisors“, supranta, kad sutarties dėl banko pirkimo pasirašymas atidėtas tik dėl techninio pobūdžio priežasčių.

Ministrų kabinetas patvirtino sandorį, todėl investuotojo pasiūlymas tebegalioja, praneša Latvijos vyriausybė specialiajame spaudos pranešime.

Penktadienį numatytas Latvijos premjerės Laimduotos Straujumos ir „Ripplewood Advisors“ atstovo Timo Collinso susitikimas atšauktas.

Kaip pranešė vyriausybė, dėl Privatizacijos agentūros (PA) valdybos atsistatydinimo susitarimas dėl „Citadele“ akcijų pardavimo bus pasirašytas po to, kai bus patvirtinta naujoji PA valdyba.

Kaip pabrėžė Strajuma, vyriausybės sprendimas dėl banko akcijų pardavimo tarptautinei investuotojų grupei tebegalioja, ir sandoris bus įgyvendintas laiku – iki Europos Komisijos nurodyto termino.

Privatizacijos agentūros valdyba ketvirtadienį atsistatydino dėl banko „Citadele“ pardavimo. Pasak PA valdybos pirmininko Ansio Spridzano, jis ir antrasis valdybos narys Guntis Lauskas nesutinka su vyriausybės sprendimu nedelsiant pasirašyti sutartį dėl banko pardavimo, nors galimybė tęsti derybas dar buvo, o susitarimo sąlygos galėjo būti geresnės.

Susitarimą dėl valstybinių „Citadel“ akcijų pardavimo planuota pasirašyti spalio 31 dieną.

Latvijos ekonomikos ministras: susitarimas dėl „Citadele“ pardavimo penktadienį nebus pasirašytas

Potencialus banko „Citadele“ pirkėjas, investicinis fondas „Ripplewood Advisors“, supranta, kad sutarties dėl banko pirkimo pasirašymas atidėtas tik dėl techninio pobūdžio priežasčių.

Susitarimas dėl valstybės turimų banko „Citadele“ akcijų pardavimo investiciniam fondui „Ripplewood“ penktadienį nebus pasirašytas, nes dokumente turi būti dviejų Privatizacijos agentūros (PA) valdybos dviejų narių parašai, o kandidatas rastas kol kas tik vienas.

Kaip žurnalistams sakė Latvijos ekonomikos ministras Viačeslavas Dombrovskis, iš PA valdybos pasitraukus Ansiui Spridzanui ir Gunčiui Lauskui, nesutinkantiems su „Citadele“ pardavimo sąlygomis, Ekonomikos ministerija mėgino rasti naujų valdybos narių, bet pretendentų ratas pernelyg siauras, nes atrankos kriterijai specifiniai, būtina gerai išmanyti banko pardavimo procesą.

Kol kas užimti vietą PA valdyboje sutiko tik vienas žmogus, atitinkantis šį kriterijų – PA darbuotojas Vladimiras Loginovas. Tam, kad PA valdyba būtų laikoma veiksni, ją turi sudaryti du nariai.

V. Dombrovskio prognozėmis, antrasis kandidatas į PA valdybą gali būti surastas per savaitę, ir dar tiek pat laiko teks skirti supažindinant jį su „Citadel“ pardavimo procesu. Lapkričio pradžioje bus patvirtinta naujoji vyriausybė, ir banko pardavimas taps pirmuoju naujojo ekonomikos ministro uždaviniu.

Privatizacijos agentūros valdyba ketvirtadienį atsistatydino dėl banko „Citadele“ pardavimo. Pasak PA valdybos pirmininko A. Spridzano, jis ir antrasis valdybos narys Guntis Lauskas nesutinka su vyriausybės sprendimu nedelsiant pasirašyti sutartį dėl banko pardavimo, nors galimybė tęsti derybas dar buvo, o susitarimo sąlygos galėjo būti geresnės.

Ministras V. Dombrovskis išsakė viltį, kad PA valdybos atsistatydinimas neturės įtakos investuotojo sprendimui pasirašyti susitarimą dėl banko pardavimo.

Susitarimą dėl valstybinių „Citadel“ akcijų pardavimo planuota pasirašyti spalio 31 dieną.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)