Pasak centristų, tai leistų užtikrinti "Sodros" finansinį stabilumą, nes dabar fondo deficitas ir skolos aptarnavimo išlaidos nuolat didėja. Be to, tai leistų pradėti vykdyti pensijų reformą.

"Toks žingnis leistų išlaikyti garantijas pensininkams, kad jie gaus pensijas, o tai yra svarbiausia. Jeigu nieko nedarysime, tai kovo-balandžio mėnesiais "Sodra" pradės bankrutuoti", antradienį spaudos konferencijoje teigė Centro sąjungos pirmininkas Seimo biudžeto ir finansų komiteto pirmininkas Kęstutis Glaveckas.

Pasak K. Glavecko, "Sodros" deficitui dengti reikėtų skirti apie 300 mln. litų, o kitą trečdalį Stabilizavimo fondo lėšų - pensijų reformos pradžiai - kaupiamųjų pensijų fondų kūrimui. Tam kasmet reikėtų surasti 450 mln. litų.

Centro Sąjungos valdybos narė Rasa Melnikienė toje pat spaudos konferencijoje sakė, kad Vyriausybės siūlomos priemonės yra būtinos, bet nepakankamos ir trumpalaikės, kad iš esmės išspręstų "Sodros" problemas.

Anot centristų, nepaisant to, ar bus įgyvendintos Vyriausybės siūlomos įstatymo pataisos, "Sodros" deficitas kitąmet sieks apie 150 mln. litų.

"Sodros" biudžeto projekte, kuriam po pateikimo pritarė Seimas, numatytas kitų metų deficitas - apie 46 mln. litų.

Centristai taip pat kritikuoja siūlymą dirbantiems pensininkams mokėti tik bazinę pensiją. Pasak R. Melnikienės, žmonėms, dirbantiems personalinėje įmonėje ar gaunantiems pajamas natūra, pensijų mokėjimas nebus ribojamas. "Tai mes traktuojame kaip diskriminaciją", sakė R. Melnikienė.

K. Glaveckas tvirtino, kad visi Vyriausybės pasiūlymai bus nereikšmingi, jei neaugs Lietuvos ekonomika, nebus kuriamos naujos darbo vietos.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją