Po susitikimo su Slovakijos premjeru Robertu Fico B. Sobotka pranešė pasisakysiantis prieš bet kokias naujas Europos Sąjungos (ES) „plataus pobūdžio sankcijas“ Maskvai.

„Čekijos vyriausybė skeptiškai vertina naujų plataus masto sankcijų įvedimą, nes tai pakenktų ekonomikos augimui Europoje“, - kalbėjo Čekijos premjeras, pridūręs, jog panašios nuomonės laikosi ir Slovakijos vyriausybės vadovas.

Nepaisant to, Čekija ir Slovakija palaiko tarptautinės bendruomenės reikalavimą atitraukti Rusijos karines pajėgas nuo rytinių Ukrainos sienų ir nesikišti į išankstinių prezidento rinkimų organizavimą šalyje.

ES svarsto sankcijas prieš bankus Kryme

Europos Sąjunga (ES) svarsto imtis sankcijų prieš bankus Kryme. Apie tokią galimą reakciją į Rusijos įvykdytą pusiasalio aneksiją kalbama viename ES dokumente, kurį pavyko gauti agentūrai „Reuters“.

ES Krymo aneksiją vadina nelegalia. Dabar Europos Komisija rengia pasiūlymus, kokie ekonominiai ir finansiniai ribojimai greitai galėtų būti taikomi Kryme.

Šie pasiūlymai neturi nieko bendra su jau paskelbtomis sankcijomis Rusijai.

Svarstydama apie sankcijas, ES atsižvelgia į daug veiksnių. „Turi būti rasti sprendimai, kurie kartu paremtų Ukrainos teritorinį integralumą, nepripažintų nelegalios Krymo aneksijos, gintų Europos interesus regione ir nenubaustų Krymo gyventojų“, - teigiama dokumente, kuris yra ruošiamas ES vyriausybėms.

Kaip galima priemonė bankams Kryme nubausti gali būti svarstomas transakcijų sustabdymas. „Pavyzdžiui, gali būti nutrauktas kapitalo judėjimas tarp ES ir finansų institucijų Kryme“, - siūlo Europos Komisija.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (109)