Danijos sostinėje prie stalo buvo susėdę besijungiančių daryklų savininkai, nes Lietuvos konkurencijos taryba davė laiko papildyti liepos 12 d. "Carlsberg" pateiktus dokumentus. Po susitikimo Kopenhagoje į Lietuvą sugrįžę Tomas Kučinskas, "Švyturio" generalinis direktorius ir Saulius Endriuška, BBH projektų Lietuvoje ir Ukrainoje direktorius, VŽ pasitiko vienintele fraze – "jokių komentarų".

Tai, kad susitikime kalbėta apie galimą scenarijų, jeigu skandinavams būtų pasiūlyta atsisakyti vienos kurios nors daryklos, VŽ nepatvirtino ir Nilsas Andersenas (Nils Andersen), "Carlsberg" Šiaurės šalių vadovas, tačiau jis užtikrino, kad danai neatsisakys pelningai dirbančio "Švyturio". Anot jo, "Carlsberg" patinka BBH verslo filosofija ir tai, kad jos kontrolinio akcijų paketo savininkė "Orkla Beverages" užima stiprias pozicijas Rusijoje.

"Mane nustebintų, jeigu Lietuvos konkurencijos taryba priimtų neigiamą sprendimą, nes Švedijoje ir Suomijoje tokių problemų, atrodo, pavyks išvengti",– sako p. Andersenas. Jis nepatvirtino ir nepaneigė, kad, Konkurencijos tarybai atsisakius išduoti leidimą, kuri nors įmonė pradėtų gaminti vaisvandenius.

Ponas Andersenas tikina, kad kilusios problemos nestabdo jų investicinių planų Lietuvoje. Savaitės pradžioje "Švyturio" valdybos posėdyje buvo suplanuota ateinantys finansiniai metai, prasidedantys spalio 1 d.