„Lietuvos bendrovėms „Maxima Grupė“ ir „Franmax“ palankią Lietuvos Aukščiausiojo Teismo nutartį laikome tarpiniu, bet labai reikšmingu žingsniu šioje byloje. Šia nutartimi kasacinės instancijos teismas nusprendė, kad bylą prieš visus atsakovus, taigi ir prieš Baltarusijos bendrovę „Mart Inn Food“, dėl neteisėto prekybos tinklo „Maxima“ koncepcijos pasisavinimo turėtų toliau nagrinėti Lietuvos teismai“ – sako Tark Grunte Sutkiene advokatas, „Maxima Grupė“ ir „Franmax“ atstovas byloje Valentinas Mikelėnas.

Anot V. Mikelėno, jau anksčiau Lietuvos teismai yra nusprendę ieškinio dalį dėl trijų Lietuvos piliečių – Gintaro Marcinkevičiaus, Mindaugo Marcinkevičiaus bei Eglės Marcinkevičiūtės – nagrinėti Lietuvoje.

Penktadienį priimta teismo nutartis patvirtina, kad, skirtingai nei siekė atsakovai, Lietuvos teismai turi jurisdikciją visų atsakovų atžvilgiu.

Lietuvos bendrovės iš trijų atsakovų byloje reikalauja žalos atlyginimo.

Šie aukštas pareigas „Vilniaus prekybos“ ir susijusiose bendrovėse praeityje ėję asmenys, manoma, neteisėtai pasisavino informaciją bei įvairius duomenis, sudarančius intelektinę bendrovių nuosavybę.

Vėliau šie duomenys, kaip manoma, buvo panaudoti kuriant nuosavą prekybos tinklą „Mart Inn“ Baltarusijoje.

Skaičiuojama, kad bendrovėms „Maxima grupė“ ir „Franmax“ padaryta žala gali siekti kelis šimtus milijonų eurų.

„Maxima Grupė“ – 2007 m. įsteigta kontroliuojančioji bendrovė, valdanti mažmeninės prekybos įmones Lietuvoje, Latvijoje, Estijoje, Lenkijoje ir Bulgarijoje.

„Franmax“ – bendrovė, sukūrusi ir vystanti mažmeninės prekybos verslo modelį, kurį pagal franšizės sutartį savo veikloje naudoja Lietuvoje, Latvijoje, Estijoje ir Bulgarijoje veikiančios MAXIMA GRUPĖS valdomos įmonės.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)