"Raginame Vyriausybę ir Seimo daugumą atsisakyti žemės ūkio gamybą ir darbo vietas kaime smarkiai mažinančios naujos ekonominės ir finansinės politikos ir grįžti prie Europos Sąjungoje taikomų finansinio ir ekonominio reguliavimo formų", teigiama trečiadienį išplatintame G. Vagnoriaus pareiškime.

Buvęs premjeras siūlo nustatyti ne mažesnę kaip 50 centų už litrą antros rūšies pieno supirkimo kainą ir 25 proc. produktų vertės eksporto subsidijas. Tai, anot G. Vagnoriaus, leistų padidinti smukusias gamybos apimtis ir pradėti mokėti Žemės ūkio ministerijos numatytas 100 litų socialinės paramos išmokas laikantiesiems 1-2 karves.

Tuo tarpu stambiųjų pieno ūkių savininkai, žemės ūkio bendrovių vadovai, Pieno gamintojų asociacijos tarybos ir perdirbėjų atstovai, antradienį susitikę Šilalės rajone, pareiškė norą dėl pieno supirkimo kainų derėtis tarpusavyje, nesikišant valdžios struktūroms.

Anot jų, palaikomosios pieno kainos įvedimas sustabdytų pradėtą ūkių modernizavimą.

Be to, pasak derybininko su Pasauline prekybos organizacija užsienio reikalų viceministro Algimanto Rimkūno, stojant į PPO Lietuvai teks atsisakyti eksporto subsidijų.

Anot jo, nė viena nuo 1995 metų į PPO įstojusi valstybė, išskyrus Bulgariją, netapo jos nare, savo ūkio paramai taikydama eksporto subsidijas.

Šiemet Lietuva ūkiui paremti kol kas nemoka eksporto subsidijų.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją